Politie Noord- en Oost Gelderland

Eenzijdig ongeval na negeren stopteken

Elspeet, 10-06-2008 o Een 49-jarige automobilist uit Elspeet is maandag 9 juni aangehouden onder meer voor het rijden onder invloed. Een agent die de man tijdens een verkeerscontrole op de Staverdensweg in Elspeet een stopteken gaf, werd bijna aangereden. In zijn poging om aan de politie te ontkomen verloor de man de macht over het stuur en reed op de Molenweg de berm in.

De agenten hielden omstreeks 15.30 uur een verkeerscontrole en verwezen automobilisten naar een parkeerhaven. Op een gegeven moment gaf één van hen een naderende bestuurder een stopteken, maar de man gaf hieraan geen gevolg. De agent werd bijna aangereden en zag dat de man met hoge snelheid wegreed.

Zij gingen achter de auto aan en zagen in de verte een stofwolk die vermoedelijk door de automobilist veroorzaakt werd. Bleek dat hij op de Molenweg van de weg was geraakt en in een greppel tot stilstand was gekomen.

De auto raakte flink beschadigd. De man bleek alcohol gebruikt te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 1.7 promille. Zij rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.