Antillenhuis


Belastingverdrag Antillen en Spanje vanmorgen ondertekend !

De Minister van Financiën van de Nederlandse Antillen, mw. Ersilia De Lannooy tijdens de ondertekening (Foto: Directie Buitenlandse Betrekkingen Nederlandse Antillen)

Vanmorgen, 10 juni 2008, heeft de Minister van Financiën, mw. drs. Ersilia de Lannooy, in Madrid (Spanje) het Verdrag tot uitwisseling van inlichtingen met betrekking tot belastingen tussen het Koninkrijk Spanje en het Koninkrijk der Nederlanden ten behoeve van de Nederlandse Antillen ondertekend. Het onderhavige verdrag regelt de uitwisseling van fiscale gegevens die relevant kunnen zijn voor het heffen van belastingen, invordering, opsporing en vervolging van fiscale vergrijpen.

Het doel van de uitwisseling op grond van het verdrag is te komen tot een evenwichtige en rechtvaardige belastingheffing van een ingezetene of onderdaan van de Nederlandse Antillen of Spanje. Met de totstandkoming van dit verdrag zal de Nederlandse Antillen ook verdwijnen van de Spaanse lijst van landen met lage belastingtarieven c.q. waar geen belasting wordt geheven. Namens Spanje ondertekende de Secretaris Generaal van Financiën, mw. María Dolores Beato Blanco.

Minister De Lannooy verzocht de Spaanse autoriteiten om binnenkort onderhandelingen te starten over een verdrag ter voorkoming van dubbele belasting om de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen verder uit te breiden. De Minister werd begeleid door de ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden te Madrid, dhr. Como van Hellenberg Hubar, de Directeur van Financiën, drs. Jose Jardim, mw. mr. Darryllin van der Veen van de Directie Buitenlandse Betrekkingen en mw. Judith Maas van de ambassade te Madrid.

Voor vragen en/of persfoto's kunt u terecht bij Norman Serphos, voorlichter / woordvoerder Antillenhuis via: serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 10-06-2008 Bron: Antillenhuis