Gemeente Loenen aan de Vecht


Denk mee met het Cultuurplatform Vechtstreek!

De Stichting Cultuurplatform Vechtstreek bestaat officieel één maand. Vanaf het begin van dit jaar is er heel wat aan voorbereidingen gedaan. Nu is het de beurt aan u: nomineer een initiatief voor de toekenning van de Vechtcultuurprijzen op 31 augustus of ontwerp ons logo.

Publiek en jury kennen prijzen toe

De ´VechtParel´ en het ´PublieksJuweel´ zijn cultuurprijzen die kunst en cultuur in de Vechtstreek onder de aandacht brengen. U kunt nominaties voor de publieksprijs - culturele initiatieven die vindingrijk, populair, wijd verspreid of zeer opmerkelijk zijn - via e-mail aan het Cultuurplatform doorgeven.

Tijdens ParkPodium Boom en Bosch in Breukelen op zondag 31 augustus 2008 kiest het aanwezige publiek uit uw ingezonden nominaties het PublieksJuweel. De winnaar verdient een culturele masterclass naar eigen keuze van maar liefst acht uur. Op dezelfde middag maakt de jury van het Cultuurplatform de winnaar van de VechtParel bekend. Deze winnaar ontvangt een geldprijs.

Ontstaan Cultuurplatform Vechtstreek

Het Cultuurplatform is ontstaan vanuit de behoefte aan meer culturele afstemming binnen de gemeenten Breukelen, Loenen en Maarssen. Het Cultuurplatform geeft handen en voeten aan een aantal van de gezamenlijke speerpunten uit de Nota Kunst en Cultuur van deze gemeenten.

Het Cultuurplatform wil de cultuurparticipatie in de Vechtstreek bevorderen door extra aandacht te besteden aan diverse kunst- en cultuurthema's en aan meer culturele uitwisseling in de drie gemeenten.

De zestien leden van het Cultuurplatform zijn vertegenwoordigers uit het culturele veld of inwoners uit de Vechtstreek. Zij hebben kennis van of interesse voor cultuur. De leden hebben vooral een antennefunctie. Ze vergaren informatie en dragen dit uit naar de vele culturele spelers die actief zijn in de Vechtstreek, zowel op professioneel als op amateurniveau. Nathalie Jonker is aangesteld als cultuurmakelaar en begeleidt het Cultuurplatform met raad en daad.

Logowedstrijd

Het Cultuurplatform wil in alle communicatie goed herkenbaar zijn. Daarom nodigen wij u uit een logo voor ons te ontwerpen. We kijken vol spanning uit naar uw creatie. Het gekozen logo zal veelzijdig worden gebruikt en de bedenker van het logo krijgt de keuze tussen een origineel Vechtstreek cultuurpakket of een geldprijs. Stuur uw ontwerp in vóór 15 augustus 2008.

Voor meer informatie over het logo, de VechtParel en het PublieksJuweel kunt u per e-mail contact opnemen met Nathalie Jonker, n.jonker@bibliotheekavv.nl