Siemens

Persbericht

0806. 076

Den Haag, vrijdag 6 juni 2008

Siemens bandweger voor platte transportbanden met lichte tot middelzware belastingen

Siemens heeft het omvangrijke leveringsprogramma bandwegers voor gewichtsbepaling bij lopende banden aangevuld met de Milltronics Weighdeck 600. Het nieuwe type is voor lichte tot middelzware belastingen, zoals fruit, stortgoed en verpakt materiaal. De bandweger in de beschermingsklasse IP 67 is uitgevoerd voor platte banden, waarop droog materiaal wordt getransporteerd. Met een aanvullende meetversterker en een snelheidssensor is de totale dagelijkse hoeveelheid getransporteerd materiaal te bepalen met een nauwkeurigheid van 0,5 tot 1 %. De bandweger is met name ontwikkeld voor gebruik in de voedingsmiddelen-, de farmaceutische en de tabaksindustrie.

De Milltronics Weighdeck 600 is eenvoudig te installeren. Het apparaat is opgebouwd met corrosiebestendige onderdelen die vrijwel geen onderhoud nodig hebben. De bandweger is hierdoor bij uitstek geschikt voor toepassing in een agressieve of een natte omgeving. Bovendien is de nieuwe bandweger ideaal bij applicaties waar hoge eisen worden gesteld aan de hygiënische omstandigheden. De bandgeleiding bestaat uit UHMW (Ultra High Molecular Weight)-polyethyleen. De weegcellen zijn leverbaar in een legering van vernikkeld staal of in een hermetisch afgesloten uitvoering van roestvast staal.

De Milltronics WD600 is uit te breiden tot een compleet weegsysteem met de meetversterker BW100 of BW500 of met een Siwarex FTC weegmodule, die wordt geplaatst in het rek van de Simatic-plc S7-300. De meetversterker kan tevens verschillen in de belasting corrigeren bij de weegcellen. Hierdoor zijn zelfs bij een extreem onregelmatige bandbelading de meetresultaten toch heel nauwkeurig.

De bandweger WD600 is verder te gebruiken voor het doseren van de hoeveelheden materiaal. Hiertoe combineert men het weegsysteem met een frequentiegeregelde aandrijving die de bandsnelheid continu aanpast.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Mark Dirven
Tel: (070) 333 3495,
E-mail: mark.dirven@siemens.com
Internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: klik hier

Digital beeldmateriaal is te downloaden van: klik hier