Siemens

Persbericht

0806. 075

Den Haag, maandag 9 juni 2008

Meetinstrument Sentron van Siemens maakt energieverbruik transparant

De Sentron PAC3200 van Siemens is een multifunctioneel meetinstrument voor nauwkeurige en veelzijdige metingen. De verstrekte informatie geeft inzicht in de aangesloten verbruikersen komt tegemoet aan de toenemende noodzaak om de energiekosten selectief te verminderen.

De Sentron PAC3200 is een instrument om stromen en spanningen te meten met een nauwkeurigheid van 0,2% en het effectieve vermogen met 0,5%. Bovendien kan het uit de metingen circa 50 elektrische meetwaarden herleiden en weergeven. Het is uitgevoerd met een multifunctionele digitale ingang en dito uitgang voor gebruik bij besturings- en alarmmeldingstoepassingen, respectievelijk voor het energiemanagement. De Sentron PAC3200 is ook te gebruiken voor meting van het actieve, schijnbare en reactieve vermogen met een standaardgeheugen voor maximale en minimale waarden. Het instrument kan de gemiddelden over een instelbare meetperiode bepalen. Daarnaast meet het continu de afgenomen energie over de laatste 15 minuten als basis voor kwartierbelasting. Door twee ingebouwde kWh-meters is het mogelijk om metingen volgens een hoog en een laag tarief te verrichten. Met al deze functies is het instrument een uitstekend hulpmiddel om de energiekosten door te berekenen en het energieverbruik te verdelen over de tijd, zodat energiekosten worden bespaard.

De Sentron PAC3200 voldoet aan de hoge nauwkeurigheidseisen volgens de Europese norm IEC62053-22. Bovendien is het gecertificeerd volgens UL en CSA voor de VS en Canada. Het is hierdoor geschikt om metingen te verrichten van het energieverbruik voor interne doorberekening in de industrie en de utiliteit. De Sentron PAC3200 kan men direct aansluiten op netwerken met spanningen tot 690 V en is geschikt voor zowel een-, twee- als driefasige metingen. Met
spanningstransformatoren zijn ook hogere spanningen te meten. Het instrument is tot een stroomsterkte 5 A direct aan te sluiten. In het front is een grafisch lcd-display met achtergrondverlichting geplaatst. Op dit display wordt informatie in direct leesbare tekst afgebeeld in negen verschillende talen. Voor de bediening zijn vier functietoetsen ingebouwd om het bedieningsmenu te doorlopen. De bediening is te beveiligen met een wachtwoord.
Optioneel is het instrument te bestellen met interfaces voor Profibus DP, RS485 of Modbus. Daarnaast is het uitgerust met een geïntegreerde ethernet-interface. Men kan het ter plaatse parametreren of via een van deze interfaces op afstand instellen. Via de interface kunnen ook de gemeten waarden verder verwerkt worden in een bovenliggend beheersysteem. Het meetinstrument met een standaardfrontformaat van 96 x 96 mm heeft een inbouwdiepte van slechts 51 mm. Zelfs met de optionele Profibus-module blijft de inbouwdiepte beperkt tot 73 mm. Het is eenvoudig te monteren met gemakkelijk insteekbare pluggen, waardoor geen gereedschap nodig is. Bovendien is de PAC3200 uitgevoerd met een rubberen rand aan de achterkant waardoor het instrument de beschermingsklasse IP 54 heeft voor bescherming tegen binnendringend water.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Merijn Dijkema
Tel: (070) 333 2152
E-mail: merijn.dijkema@siemens.com
Internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: klik hier

Digital beeldmateriaal is te downloaden van: klik hier