Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 10 juni

* GEDUPEERDE VINDT EIGEN FIETS TERUG
SCHIEDAM - De politie heeft een fiets teruggegeven aan een gedupeerde die haar eigen gestolen fiets had teruggevonden. Maandagmiddag rond vier uur kreeg de politie melding van een 46-jarige vrouw uit Vlaardingen dat ze haar gestolen fiets weer teruggevonden had. Het voertuig was maandag gestolen, en na een onderzoekje in de omgeving zag ze haar fiets op slot staan op het Bachplein. Onder toeziend oog van agenten kon ze met haar eigen sleutel laten zien dat het haar fiets was. Hierop heeft ze haar fiets meegenomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM/SPANGEN - Politieagenten van district West hebben maandagavond in een woning aan de Mathenesserdijk een 39-jarige man aangehouden, omdat hij zijn vrouw had geslagen. De vrouw liep hierbij letsel op aan haar gezicht. Ten tijde van de mishandeling waren ook drie kinderen in de woning aanwezig. De Rotterdammer is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten voor onderzoek.


* POLITIE LOST WAARSCHUWINGSSCHOTEN NA ACHTERVOLGING VERDACHTE

AANGEHOUDEN
BERKEL EN RODENRIJS - Een 20-jarige Rotterdammer is in de nacht van maandag op dinsdag rond half vier aangehouden. De man had samen met een aantal handlangers een inbraak gepleegd en was er met de auto van de slachtoffers ervandoor gegaan. Na een korte achtervolging en enkele waarschuwingsschoten werd de man aangehouden. Rond kwart over twee meldde een oplettende buurtbewoner dat er werd ingebroken in een woning aan de Anne de Vriessingel. Direct gingen politieagenten naar de woning. De verdachten hadden inmiddels de woning verlaten en twee van hen gingen er in de auto van het slachtoffer vandoor. De achtervolging werd ingezet door agenten. Op de Ajaxstraat reed de verdachte de auto, een Volkswagen Passat, tegen een paal. Hierop werd één van de inzittenden een 20-jarige Rotterdammer aangehouden. De tweede verdachte ging er lopend vandoor. Hierop werd wederom een achtervolging ingezet waarbij drie waarschuwingsschoten zijn gelost. De verdachte wist toch te ontkomen. De recherche van district Noord zet het onderzoek naar de overige verdachten voort. De bewoners van de woning zijn op vakantie en worden op een later moment geinformeerd voor het doen van aangifte.


* INBREKER AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - De politie heeft een inbreker aangehouden in een woning. Maandagavond rond half zeven kreeg de politie de melding van een inbraak in een woning aan de Koninginnelaan. Een agent zag aan de achterzijde van de woning een verdachte overklimmen op de derde etage. Hierop hield politiepersoneel de verdachte, een 46-jarige Schiedammer, aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek. De verdachte bleek onder invloed van alcohol en blies een alcoholpromillage van 1,6 in het bloed. De politie onderzoekt de toedracht.


* AANHOUDINGEN NA VECHTPARTIJ
NIEUWE WESTEN - De politie van district West heeft maandagavond vier verdachten aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij. Naar aanleiding van onenigheid in de relationele sfeer raakten een 38-jarige vrouw en een 36-jarige vrouw uit Rotterdam met elkaar op de vuist. De 36-jarige vrouw werd hierbij geholpen door haar kinderen van 11, 13 en 16 jaar oud. Het slachtoffer liep verwondingen aan haar armen en hoofd op. De moeder en haar kinderen zijn hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Het 11-jarige kind mocht na verhoor weer naar huis. De moeder en de twee andere kinderen zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* STRAATROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 32-jarige straatrover is in de nacht van maandag op dinsdag op de Pleinweg aangehouden. Een 30-jarige Rotterdammer liep rond kwart over twaalf over de Pleinweg toen de verdachte de man aansprak en riep dat hij geld wilde. Het slachtoffer liep vervolgens door maar had wel gezien dat de man een mes in zijn broekzak had. Het slachtoffer ging vervolgens een avondwinkel binnen toen hij weer naar buiten kwam werd hij door de verdacht vastgepakt en bedreigd. Hierop werd de politie gebeld die de 32-jarige Rotterdammer aanhield. De man is ingesloten voor verhoor.


* VIER JONGENS AANGEHOUDEN VOOR VERNIELINGEN

BERKEL EN RODENRIJS - Vier 16-jarige jongens, afkomstig uit Berkel en Rodenrijs en Rotterdam zijn maandagavond rond kwart voor twaalf op de Rodenrijseweg aangehouden. Het viertal had met een aantal vrienden op een terrein aan de Rodenrijseweg autobanden op een aantal auto's geooid waardoor schade was ontstaan. Ook hadden zij over de auto's geurineerd. De jongens zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De ouders van het viertal zijn in kennis gesteld. Een nader onderzoek wordt ingesteld naar de eventuele overige vernielers.


* VERDACHTEN DIEFSTAL AANGEHOUDEN
HOEK VAN HOLLAND - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor ondermeer een diefstal uit een woning. Maandagmiddag rond kwart voor twee kreeg de politie melding van een diefstal van een tas uit een woning aan de Pr. Hendrikstraat. Een 67-jarige vrouw was thuisgekomen en had de voordeur open laten staan. Ze had haar tas neergezet in het halletje op een kastje. Toen zij klaar was met telefoneren, zag zij dat haar tas verdwenen was. Van één van de andere bewoners hoorde zij dat er twee mensen hadden gelopen over de galerij die daar niets te zoeken hadden. Medewerkers van het huis hadden de twee zien zitten op een bank in de omgeving. Gewaarschuwde politiemensen zijn hierop naar de locatie gegaan en troffen het tweetal op het Brinkplein aan. Na controle bleken de twee een 19-jarige vrouw en een 34-jarige man te zijn uit Duitsland. Ze zouden verblijven op een camping in Hoek van Holland. Terwijl ze bezig waren met het onderzoek, werden de politiemensen aangesproken door een voorbijganger die verklaarde dat afgelopen zaterdag de fiets van haar zoontje gestolen was bij een supermarkt. Ze had deze fiets net gezien bij het tweetal, waarop ze hen aangesproken had. Hierop had ze ook de fiets van haar zoontje teruggenomen. Agenten hebben het Duitse tweetal aangehouden en overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De politie adviseert bewoners om de deur te sluiten wanneer ze hun woning zijn ingegaan.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL KENTEKENPLATEN

KRALINGEN-CROOSWIJK - Tijdens een surveillance in de nacht van maandag op dinsdag hielden politieagenten twee Rotterdammer van 19 en 20 jaar oud aan. Het tweetal reed met hoge snelheid in een auto, rond half drie, over de Admiraliteitskade. Hierop werd de auto en de inzittenden gecontroleerd. Tijdens deze controle bleek dat onder de bestuurdersstoel twee kentekenplaten lagen. Na onderzoek bleek dat het tweetal deze platen kort ervoor van een auto die geparkeerd stond aan de Amiraliteitskade had gestolen. De verdachten zijn ingesloten. De eigenaar van de platen is telefonisch in kennis gesteld en gaat aangifte doen.


* AANHOUDING NA OVERVAL
MAASSLUIS - De politie heeft direct na een overval een verdachte aangehouden van een overval. Dinsdagmorgen rond half negen kreeg de politie melding van een overval op een kledingwinkel aan de Koningshoek. Daar was een man het pand binnengekomen en had onder bedreiging van een mes een nog onbekende buit meegenomen uit de winkel en was daarna weggevlucht. De politie is direct gealarmeerd, die daarop onmiddellijk een groot onderzoek in de omgeving is gestart. Politiemensen hebben getuigen verhoord en de informatie direct doorgegeven. Daarbij is de trein van Maassluis richting Vlaardingen stilgezet bij het centrum. Politiemensen hebben uit de trein een verdachte gehaald die voldeed aan het signalement. Politiemensen arresteerden de man en brachten hem over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek. De medewerkers krijgen slachtofferhulp aangeboden. De politie onderzoekt de toedracht.


* AANRIJDING MET VIADUCT
ROTTERDAM - De bestuurder van een vrachtwagen geladen met een hoogwerker schatte een viaduct aan het IJsselmondseplein gelegen onder de John.F. Kennedylaan te laag in, waarna maandagmorgen rond kwart voor elf een botsing ontstond. De hoogwerker botste tegen het viaduct waardoor deze en het viaduct beschadigd raakten. De 54-jarige chauffeur had kort ervoor tevens een verkeerslicht met de hoogwerker geraakt. De man kreeg een proces-verbaal. Daar het opruimen enige tijd in beslag nam ondervond het overige verkeer hinder van deze aanrijding.


* JONGEN AANGESPROKEN OP ONTOELAATBAAR GEDRAG

SCHIEDAM - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben maandagavond een 14-jarige Schiedammer in het bijzijn van zijn ouders aangesproken, omdat de jongen beledigende teksten in een condoleanceregister had geschreven. De jongen maakte deel uit van een groep die eerder die avond was weggestuurd uit een zwembad aan de Pr. Beatrixlaan, omdat zij voor overlast zorgden. Bij de uitgang van het zwembad lag het condoleanceregister van een medewerker, die de nacht ervoor was overleden. Bij het verlaten van het zwembad vond de 14-jarige jongen het nodig om een beledigende tekst in het register te schrijven. Dit werd echter gezien, waarna de politie is gebeld. Politieagenten troffen de jongen in de omgeving van het zwembad aan. De agenten hebben de jongen thuisgebracht, en het respectloze gedrag in het bijzijn van zijn ouders besproken.


* JONGEN GEWOND NA ONGEVAL MET TRACTOR
MIDDELHARNIS - Een 18-jarige jongen uit Nieuwe-Tonge is maandagmiddag gewond geraakt nadat hij met zijn tractor in een sloot aan de Boomgaardweg was terecht gekomen. Rond half zes raakte de jongen door nog onbekende oorzaak met de tractor in de berm waarna hij sterk corrigeerde en aan de andere zijde in de sloot terecht kwam. Met behulp van politie, brandweer en personeel van de traumaheli werd de jongen gestabiliseerd en met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus MC. In de loop van dinsdagmorgen bleek de jongen een zware hersenschudding te hebben opgelopen. Van hem is wel bloedafgenomen om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van het ongeval. Door de Technische Ongevallen Dienst is een nader sporenonderzoek verricht.


* MANNEN AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft na een achtervolging vier mannen aangehouden in een auto die ondermeer verdacht worden van diefstal. Maandagavond kreeg de politie melding dat in een zwembad aan de Maasboulevard tenminste een achttal kluisjes was opengebroken. Hieruit waren diverse goederen weggenomen waaronder autosleutels, geld en GSM's. De politie stelde ter plekke een onderzoek in; tijdens deze controle wist één van de verdachten via een nooddeur te ontsnappen. De auto reed weg in de richting het Kralingseplein. Direct stelden surveillerende politiemensen een onderzoek in en zagen de verdachte auto rijden. Bij een benzinepomp op de Maasboulevard keerde de auto en reed wederom richting het centrum. Agenten hielden na een achtervolging, waarbij de snelheid van 120 km/uur werd gehaald, de auto staande en hielden de vier inzittenden aan. Het viertal, een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel en Rotterdammers van 18, 19 en 21 jaar zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht.


* UITSTAPCONTROLE
ZUIDPLEIN - In samenwerking met de politie van district Zuid heeft de RET maandagochtend van negen tot elf uur een uitstapcontrole gehouden. Op het metroplein werden 36 bekeuringen uitgedeeld aan reizigers die niet in het bezit waren van een geldig vervoersbewijs. Eén persoon werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Drie Rotterdammers dachten met de lift aan de controle te kunnen ontkomen. Uit de lift gekomen, renden zij vervolgens hard weg. Na een korte achtervolging kon het drietal alsnog gecontroleerd worden; zij hadden geen vervoersbewijs en kregen hiervoor een bekeuring.


* GETUIGENOPROEP VERNIELING AUTO'S
ROTTERDAM - De politie van het wijkteam Poortugaal roept de hulp van de burgers in om de vernielingen die in de afgelopen weken plaatsvonden een halt toe te roepen. In de afgelopen weken zijn een tiental auto's die geparkeerd stonden in de Oudelandsestraat, de Repelstraat en in de omgeving van de Vlier bekrast. Deze vernielingen vinden op willekeurige tijdstippen plaats. Door de politie is een uitgebreid buurtonderzoek verricht maar roept alsnog de burgers op om eventuele informatie met hen te delen. Als u getuige bent geweest of over informatie beschikken die betrekking heeft op deze vernielingen belt u dan met 0900-8844 en vraagt u naar het wijkteam Poortugaal. U kunt ook anoniem bellen via 0800-7000. Samen met u kunnen we deze vorm van misdaad bestrijden! Schroom niet en bel direct de politie als u getuige bent van een vernieling of verdachte personen in de omgeving ziet.


* JONGEN VALT NA WEDDENSCHAP
ROTTERDAM-ZUID - De politie onderzoekt de toedracht van een ongeval waarbij een jongen viel van de tweede etage. Maandagavond rond half zeven kreeg de politie melding van een ongeval aan de Dirkslandhof. Daar was een jongentje van de tweede etage gevallen. Hij was van het randje gegleden en belandde beneden in de struiken. Mogelijk was het jongetje gevallen naar aanleiding van een weddenschap met zijn neefje. De jongen is overgebracht naar het Erasmus MC, waar alles bleek mee te vallen. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE ONDERZOEKT POGING INBRAAK
ROZENBURG - In de nacht van zaterdag op zondag is er geprobeerd in te breken in een cafetaria aan de Nachtegaallaan. Vermoedelijk zijn de inbrekers op de vlucht geslagen nadat het inbraakalarm afging. De politie doet onderzoek.


* FIETSENHELER AANGEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 15-jarige Rotterdammer is woensdagmorgen rond negen uur op de Oudedijk aangehouden. De jongen reed aan de verkeerde kant van de rijbaan op een fiets die schade had bij het slot. Hierop werd de jongen staande gehouden en bleek dat de fiets in 2003 vanaf de Overschiese Kleiweg was gestolen. De jongen is ingesloten voor verhoor. De fiets is in beslag genomen.