AutoRai

Renault Sport CUP-uitvoeringen voor de Clio en de Mégane

(6/10/2008)
Renault introduceert de Clio Renault Sport CUP en Mégane Renault Sport CUP. Ze zijn gebaseerd op de Renault Sport-versies (RS) van de Clio en de Mégane. De nieuwe uitvoeringen leggen de nadruk op sportiviteit voor een uiterst scherpe prijs.

Met een prijs van 23.995 euro heeft de 197 pk/145 kW sterke Renault Clio RS CUP de laagste prijs per pk in zijn klasse. Om dat te bereiken is er standaarduitrusting weggelaten die voor sportieve automobilisten minder belangrijk zijn, zoals airconditioning, cruisecontrol en elektrisch te bedienen buitenspiegels. Toch is de uitrusting van de Clio RS CUP rijk te noemen. Zo is de Clio RS CUP standaard uitgerust met een CUP-chassis en zijn de elektrisch te bedienen zijruiten vóór standaard, net als de boordcomputer met zes functies, het lederen stuurwiel dat in hoogte verstelbaar is, centrale portiervergrendeling en de in hoogte verstelbare bestuurdersstoel met eveneens verstelbare lendesteun.

Met de nieuwe Clio RS CUP focust Renault nog meer op sportiviteit en rijdynamiek voor een uitermate scherpe prijs dan met de Clio RS. De Renault Clio RS CUP is standaard uitgerust met het speciaal door Renault Sport ontwikkelde Chassis CUP-sportonderstel . Hierin zit alle âknow howâ van Renault Sport verwerkt om een extreem goede wegligging en topprestaties te garanderen. Samen met de â in vergelijking tot de Clio RS â met 7 mm verlaagde wielophanging, resulteert dit in een lager zwaartepunt van de auto, waardoor de Clio RS CUP als op rails door bochten gaat. Stijvere veren en hardere dempers garanderen supersportieve rijeigenschappen die ongeëvenaard zijn in de klasse van de betaalbare hot hatch.

ABS en elektronische remkrachtverdeler zijn standaard op de Renault Clio RS CUP, net als uitschakelbare ESP en ASR. De Clio RS CUP staat op antracietkleurige, lichtmetalen 17-inch wielen waarachter zilverkleurige Brembo-remklauwen schuilgaan. De Clio RS Cup accelereert in 6,9 seconden van 0 tot 100 km/h en heeft een topsnelheid van 223 km/h.

Mégane RS CUP
Behalve de Clio RS CUP lanceert Renault ook de Mégane RS CUP. En ook voor deze uitvoering geldt dat bepaalde comfortverhogende zaken die de sportief ingestelde rijder minder belangrijk vindt, achterwege zijn gelaten. Zo heeft de lederen bekleding van de Mégane RS plaatsgemaakt voor de stoffen bekleding â type âScotekâ Carbone Foncé â met grijze stiksels. Met 18-inch lichtmetalen wielen, elektrisch bedienbare zijruiten vóór, licht- en regensensor, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektronisch geregelde airconditioning en cruisecontrole is de uitrusting allesbehalve karig. Dankzij het in hoogte en diepte verstelbare stuurwiel en de in hoogte te verstellen bestuurdersstoel met verstelbare lendesteun is een perfecte zitpositie achter het stuur te vinden.

De driedeurs Renault Mégane RS CUP met 2,0-liter 16V benzinemotor (225 pk/165 kW) is leverbaar voor 28.995 euro. De vijfdeursuitvoering kost vijfhonderd euro meer.

De Megane RS Cup accelereert in 6,5 seconden van 0 tot 100 km/h en heeft een topsnelheid van 237 km/h. Optioneel rust Renault de Mégane RS CUP uit met een sportonderstel dat de expertise van Renault Sport onderstreept.