Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

Expositie 'Monumentale herinneringen'

Van 1 juni tot 1 augustus exposeert Carole Modderman in het Stadhuis van Enkhuizen. De tentoonstelling heet Monumentale herinneringen en toont onder andere portretten van Enkhuizers in kleur- en zwart-wit. Carole heeft bij het overgrote deel van de tentoongestelde fotos gebruik gemaakt van de oude analoge techniek (film en handgemaakte afdrukken in de donkere kamer). De overige fotos zijn digitaal opgenomen, maar niet bewerkt. De tentoonstelling wordt officieel geopend op 12 juni a.s. (16.00 uur) door wethouder Jan Franx.

Carole Modderman

Carole (1951) volgde haar opleiding tot fotograaf aan de School van Foto en Fotonica te Den Haag van 1970 tot 1974. Vanaf 1974 begon zij als free-lance fotograaf te werken voor diverse opdrachtgevers. Mede hierdoor varieert haar werk van portretten, bruidsreportages en groepsfotos tot bijvoorbeeld reclame- en bedrijfsfotografie.

foto 'Evert de Vries' In de ruim vierendertig jaar dat Carole fotograaf is, heeft ze de meest uiteenlopende onderwerpen gefotografeerd. Toch is er een rode draad in haar werk te vinden: in bijna alle fotos staat de mens centraal. Carole hecht veel waarde aan de interactie die zij als fotografe heeft met de te fotograferen persoon. Zij probeert deze interactie en de emotie van het contact te vangen in haar fotos. Portretten maakt zij het liefst met het bestaande licht en in de omgeving van de geportretteerde, waardoor de eigen sfeer behouden blijft en de geportretteerde zich op zijn of haar gemak voelt. De combinatie van deze sfeertechniek en de persoonlijke touch kenmerkt het werk van Carole.

Op de afgebeelde foto bij deze aankondiging is de heer Evert de Vries te zien, verdiept in een boek in de librije van de Westerkerk. De foto is kenmerkend voor de stijl waarin Carole werkt, gebruikmakend van het tegenlicht, waarmee het accent op de details komt te liggen.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl