Gemeente Coevorden

Lezers burgerjaarverslag gemeente Coevorden kunnen uitstapje met burgemeester winnen

In burgerjaarverslag 2007 extra aandacht voor burgerparticipatie

Een uitstapje met burgemeester Bert Bouwmeester. Dat is wat lezers van het burgerjaarverslag 2007 van de gemeente Coevorden kunnen winnen. Achterin het burgerjaarverslag staat een puzzel; de goede oplossing en het leukste idee voor een uitstapje met de burgemeester worden beloond. Het burgerjaarverslag wordt op woensdag 11 juni met de Coevorden Huis aan Huis onder de inwoners van de gemeente Coevorden verspreid.

Het burgerjaarverslag is een belangrijk middel voor de burgemeester om verantwoording aan burgers af te leggen over wat de gemeente het afgelopen jaar heeft gedaan. In 2007 heeft de gemeente veel activiteiten op het gebied van burgerparticipatie georganiseerd. Daar wordt dan ook volop aandacht aan besteed in het burgerjaarverslag. Zo wordt ondermeer teruggeblikt op de informatieavond over Plopsa Indoor Coevorden en op de publieksenquête over het nieuw te bouwen `Huis van de Bevolking'. Nieuw in het burgerjaarverslag zijn interviews met burgers die in 2007 om de meest uiteenlopende redenen contact hadden met de gemeente; van een geboorteaangifte tot de 10.000ste bezoeker van het infocentrum in het centrum van Coevorden.

Burgerjaarverslag
Sinds 2002 zijn burgemeesters verplicht om in het kader van de Gemeentewet jaarlijks een burgerjaarverslag uit te brengen. Verplichte onderdelen zijn de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en de kwaliteit van procedures op het gebied van burgerparticipatie. Het burgerjaarverslag wordt met de Coevorden Huis aan Huis verspreid, is af te halen bij het gemeentehuis en vanaf woensdag 11 juni te downloaden op: www.coevorden.nl.