Gemeente Coevorden

Gemeente, Domesta en Plaatselijk Belang Oosterhesselen samen aan de slag met dorpsanalyse

Gemeente Coevorden, Domesta en Plaatselijk Belang Oosterhesselen gaan samen met organisaties uit het dorp aan de slag met de uitkomsten van de activerende dorpsanalyse van Oosterhesselen. Daarvoor is een projectgroep opgericht waarin de drie partijen zitting nemen. Eind juli formuleert de projectgroep een actielijst met projecten waaraan prioriteit wordt gegeven.

Afgelopen week is in Oosterhesselen het rapport `Het blijft goed wonen in Oosterhesselen' gepresenteerd aan de bevolking. In dit rapport staan de bevindingen van de zogenoemde activerende dorpsanalyse die op verzoek van Plaatselijk Belang is gehouden. Inwoners konden aangeven hoe zij hun dorp beleven en welke oplossingen zij zien voor knelpunten.

Tevreden

Uit de analyse komt naar voren dat de inwoners van Oosterhesselen over het algemeen heel tevreden zijn over hun dorp en dat ze kenmerken als gemeenschapszin, gezelligheid, de open structuur, de landelijke omgeving en het vele groen graag willen behouden. Toch geven ze ook wensen en verbeterpunten aan, zoals uitbreiding van het dorp en een evenwichtiger woningaanbod, een dorpshuis/Kulturhus en handhaving van de middenstand. Al deze wensen en verbeterpunten moeten opgepakt worden door verschillende initiatiefnemers. De projectgroep heeft daarbij een coördinerende en stimulerende rol. Daarnaast wordt een werkgroep in het leven geroepen waarin vertegenwoordigers van de organisaties uit het dorp zitting krijgen.

Coördinerend portefeuillehouder Binnen het college van B en W van Coevorden is wethouder Geert Roeles aangewezen als coördinerend portefeuillehouder. Hij heeft ook zitting in de projectgroep. Twee keer per jaar vindt terugkoppeling plaats aan de inwoners van Oosterhesselen tijdens de `vinger aan de pols-bijeenkomsten'. Daarnaast wordt twee keer per jaar in De Hesseler de voortgang van de projecten gepubliceerd.