Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden draagt bij aan beter klimaat

De gemeente Coevorden is goed op weg met het bereiken van een beter klimaat. Dat blijkt uit de evaluatie van het klimaatbeleidsplan 2003-2006. De gemeente wilde met dit plan het gemeentelijk energiebeleid een nieuw impuls geven, met duurzame energie als belangrijkste onderdeel.

De gemeente heeft de afgelopen jaren veel gedaan aan het maken en uitvoeren van plannen voor een beter klimaat. Zo koopt de gemeente sinds 2003 `100 procent groene stroom' in, speelde bij de aanbesteding van de bouw van het nieuwe gemeentehuis duurzaam bouwen een belangrijke rol en wordt de elektriciteitsvraag van de gemeentewerf in Zweeloo naar verwachting volledig gedekt door de opgewekte stroom van de daar geplaatste windturbojet. Ook onderzoekt de gemeente de mogelijkheden voor de aanleg van een eigen energienetwerk op Europark.

Vervolg
Er blijft echter nog het nodige te doen om als gemeente een bijdrage te leveren aan de wereldwijde en landelijke doelstellingen om de CO2 uitstoot verder terug te dringen om zo het broeikaseffect te verminderen. Het college van burgemeester en wethouders heeft in het Bestuursprogramma 2006-2010 aangegeven een vervolg op het klimaatsbeleidsplan 2003-2006 voor te bereiden. De verwachting is dat in de tweede helft van 2008 voorstellen daarvoor verschijnen.