Korps Landelijke Politiediensten

Verduisterde auto duikt op bij verkeerscontrole

Baarn, 10-06-2008 o De Verkeerspolitie van het KLPD heeft in samenwerking met de Belastingdienst, politie Utrecht en Marechaussee op maandag 9 juni 2008 op de rijksweg A1 ter hoogte van Baarn een verkeerscontrole gehouden. Alle bestuurders legden een blaastest af. Niemand had teveel gedronken. In 31 gevallen is proces-verbaal opgemaakt. Met het kentekenleessysteem zijn een tiental signaleringen opgedaan, waarvan drie voor de Belastingdienst. In totaal is voor 2663 euro aan achterstallige belastingen geïnd. Met het kentekenleessysteem is onder andere een man uit Delfzijl aangetroffen met een auto die hij had verduisterd. Hij had de geleende auto nooit teruggebracht naar een garage in Delfzijl. Hij is aangehouden en overgedragen aan de politie Groningen.

Bij de personen- en bestelautos vielen 21 bekeuringen voor ontbrekende remlichten (2), geen geldige APK (2), gladde band, ontbreken van losbreekreminrichting, onjuiste voorwaarden kentekenbewijs, rijden zonder rijbewijs (2), niet dragen autogordel (3), verdrijvingvlak berijden, rijbaan niet gebruiken, niet tonen rij- en of kentekenbewijs (7), geen remlicht en voeren mistlicht.

Bij 14 gecontroleerde vrachtautos is tien keer proces-verbaal opgemaakt voor overschrijding van de hoogte (2), overschrijding van het gewicht (5), overschrijding van de lengte, niet nakomen voorwaarden ontheffing en geen geldige APK.

Aan de controle werkten ongeveer 20 medewerkers mee. Motorrijders dirigeerden de verschillende bestuurders naar het terrein van Rijkswaterstaat.