Korps Landelijke Politiediensten

Verwarde man blijkt stomdronken

Moordrecht, 10-06-2008 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag 10 juni 2008 om 13.20 uur op de rijksweg A20 ter hoogte van Moordrecht een 36-jarige inwoner van Schiedam aangehouden. De man liep bij zijn bestelauto op de vluchtstrook en maakte een verwarde indruk. De medewerkers van een gewaarschuwde ambulance constateerde dat de man niet verward was, maar stomdronken.

Hij had als bestuurder van een bestelbus al om 12.30 uur een melding veroorzaakt van een onwelwording ter hoogte van Schiedam. Het voertuig werd echter niet meer aangetroffen.

De ademanalyse op het bureau gaf een alcoholindicatie van 1215 ug/l (2,7 promille), ruim vijf maal het maximaal toegestane. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er gaat een mededeling naar de Divisie Vorderingen van het CBR. De man verklaarde dat hij tijdens de wedstrijd Nederland - Italië 12 biertjes had gedronken en daarna niets meer. Er is een rijverbod opgelegd van 16 uur.

De werkgever van de man was blij dat de bestelbus weer terug is. De werknemer had de bus niet op het afgesproken tijdstip teruggebracht. Hij hoeft zijn diensten ook niet meer bij het uitzendbureau aan te bieden.