Gemeente Moerdijk


10-06-2008: Speeltoestellen in Zevenbergen

Het college van Moerdijk trekt 50.000 uit voor speeltoestellen ten behoeve van de gymzaal Lindonk en de openbare speelplaats De Arenberg, in Zevenbergen.

De gemeente schaft voor een bedrag van 25.000 aan gymtoestellen aan voor de inrichting van de gymzaal van het sportcentrum Lindonk in Zevenbergen. De zaal wordt gereed gemaakt voor de gymlessen van de Arenbergschool en de Regenboogschool in volgend schooljaar. De toestellen zullen na afloop van de gebruiksperiode van 4 tot 5 jaar terecht komen in de nog te bouwen gymzaal bij de Regenboog. De inrichting bestaat onder andere uit klimrekken, doeltjes, baskets, banken, brug, bok, matten, kleiner materiaal en een opbergkast.

De gemeente stemt ook in met de investering van 25.000 in het plaatsen van speelinrichting op de speelplaats van de Arenbergschool. De school is onderdeel van de Brede School De Kleurenboom. De speelinrichting is bedoeld als wijkvoorziening. Gezien het open karakter van het terrein kan het schoolplein buiten schooltijden uitstekend een functie aannemen als wijkspeelvoorziening. Het schoolbestuur ondertekende een convenant waarin men hierin toestemt. Tevens wordt in die afspraak onderhoud, inspectie en beheer geregeld.