Gemeente Moerdijk


10-06-2008: Meer branches op de markt

Door de branchelijst voor marktkramen te vergroten wil de gemeente Moerdijk de warenmarkt van Zevenbergen nieuw elan geven. In overleg met de kooplieden is ervoor gekozen om meer concurrentie aan te moedigen en ook nieuwe producten, zoals bijvoorbeeld rijwielonderdelen, aan te bieden.

Het is een landelijke trend dat het voor marktbeheerders moeilijker wordt om de huidige markten in stand te houden. Steeds meer kooplieden hebben minder klanten aan hun kraam, en zeggen daarom bepaalde markten op of kiezen voor minder kramen.

De gemeente Moerdijk wil het voorzieningenniveau, ook die van de warenmarkt, graag op peil te houden. De marktcommissie van kooplieden en de Centrale vereniging voor de ambulante handel denken met de gemeente mee hoe men de markt Zevenbergen voor de toekomst kan inrichten.

Het doel is de markt van Zevenbergen aantrekkelijk te houden voor de inwoners. De markt moet daarvoor compleet blijven, met alle plaatsen bezet. Daarnaast wil men een zo breed mogelijk assortiment aanbieden. De lijst met artikelengroepen wordt hiervoor verruimd. Nu nog niet op de markt, maar wel welkom zijn aanbieders van: verlichting, tuinplanten, gereedschap, sportkleding, gedroogde bloemen, rijwielonderdelen, rookartikelen. Verder ziet de markt graag parfumerie en een traiteur onder de aanbieders.