Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (10/6)

BERGEN OP ZOOM, 10 juni 2008

Rijders onder invloed van alcohol aangehouden

ROOSENDAAL: Een 40-jarige Roosendaalse is op de Frans Halslaan dinsdagochtend rond 03.45 uur aangehouden. De politie hield de vrouw staande en onderwierp haar aan een blaastest. Ze blies 815 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Haar rijbewijs is in beslag genomen en ze krijgt een proces-verbaal mee.

Op de Antwerpseweg is dinsdagochtend om 02.15 uur een 22-jarige man uit Roosendaal aangehouden. De man blies 315 ug/l, terwijl 88 ug/l is toegestaan omdat hij een beginnend bestuurder is. Hij kreeg een rijverbod van vier uur mee en een bekeuring.

BERGEN OP ZOOM: Een 21-jarige man uit Bergen op Zoom is maandagnacht rond 23.30 uur op de Noordzijde Zoom aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies 310 ug/l terwijl hij een beginnend bestuurder is. Ook hij kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring mee.

Man gooit ruit in van horecagelegenheid

BERGEN OP ZOOM: In de Kerkstraat is dinsdagochtend rond 01.15 uur een 61-jarige man uit Bergen op Zoom gearresteerd voor vernieling.

De politie kreeg rond 00.30 uur een melding binnen van vernieling bij een horecagelegenheid. Daar zou een man een ruit hebben ingegooid. De verdachte wilde het cafe in, maar mocht niet naar binnen omdat de kroeg bijna ging sluiten. Daarop vertoonde de man agressief gedrag door een ruit in te gooien. Via getuigen kon de man in de buurt van zijn woning aangehouden worden. Bij zijn arrestatie gooide de verdachte zijn fiets tegen een politiebus. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw verdacht van stelen paspoort ex-man

ROOSENDAAL: In de wijk Kroeven is maandagnacht rond 23.15 uur een 33-jarige vrouw uit Roosendaal aangehouden. Ze wordt verdacht van het weg nemen van een paspoort.

De vrouw zou in een conflict met haar ex-man zijn paspoort ontvreemd hebben. Agenten reden naar de woning van de vrouw. Daar aangekomen roken ze een brandlucht. Vermoedelijk heeft de vrouw het paspoort in brand gestoken. Ze is daarop meegenomen naar het bureau. De man wilde geen aangifte doen.

Man probeert 200 gram hennep te verstoppen

ROOSENDAAL: Een 31-jarige Roosendaler is op de Nieuwstraat rond 18.45 uur aangehouden. Hij was in het bezit van softdrugs.

Agenten hielden de bromfietser staande op het Maaikensveld. Ze vroegen hem mee te rijden naar het bureau aan de Nieuwstraat voor een scootercontrole. Onderweg naar het bureau stopte de man een plastic zak in het zadel. Agenten controleerden dit en troffen in de tas circa 200 gram hennep aan. Ook kon de man zijn kentekenpapieren niet overhandigen. De hennep is in beslag genomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Minderjarig meisje betrapt op het stelen van alcohol

BERGEN OP ZOOM: Op de Burgemeester van Hasseltstraat is maandagavond rond 18.30 uur een 13-jarige meisje uit Bergen op Zoom aangehouden voor winkeldiefstal. Ze nam samen met haar vriendinnen twee flesjes met alcohol mee zonder deze bij de kassa af te rekenen. Een medewerker van de supermarkt sprak de drie meisjes buiten de winkel aan en heeft de politie ingelicht. Het meisje met de spullen in haar tas, is meegenomen naar het bureau. De ouders van de meisjes zijn in kennis gesteld.

Auteur: Eefje Klijberg