Leefbaar Rotterdam

dinsdag, juni 10, 2008

Een Kabouter als Vrijheidsbeeld?

Leefbaar Rotterdam stelt voor om het omstreden beeld Santa Claus van Paul McCarthy te plaatsen op de Wilhelminapier. Op die locatie, op de kop voor Hotel New York, staat het beeld niemand in de weg en zal het van praktisch alle windrichtingen zichtbaar zijn. Tevens ontziet deze locatie de Rotterdammers die de Kabouter liever in de Blunderput zien verdwijnen.

Het voorstel van Leefbaarraadslid Anton Molenaar wijkt af het advies van het IBC, die het beeld pal voor de uitgang van de Koopgoot wil plaatsen, en de keuze van het college van B&W, dat Santa Claus het liefst op het Eendrachtsplein ziet. Vooral die laatste keuze is opmerkelijk, omdat cultuurwethouder Kaya eerder heeft aangegeven dat plaatsing van het beeld daar om technische redenen niet mogelijk zou zijn.

Leefbaar Rotterdam heeft overigens altijd sympathie gehad voor plaatsing van Santa Claus op het Eendrachtsplein, mede gezien de inzet van de Ondernemersvereniging Nieuwe Binnenweg om het beeld naar die plek te halen, maar is uiteindelijk van mening dat plaatsing op de Wilhelminapier de beste optie is.

Klik hier voor de notitie `Een Kabouter als Vrijheidsbeeld?' van Anton Molenaar

Door Jeremy op 2008 06 10

Zet hem voor het Albeda College neer, daar zou Santa Claus zich aardig snel thuis voelen.
Page 1 of 1 pages