Gemeente Etten-Leur

Wijkbus Etten-Leur

Zie ook


* wijziging wijkbusroute en halteplaats - Reconstructie zuidelijk gedeelte Bisschopsmolenstraat en omgeving

Wijkbus Etten-Leur in 2008

In Etten-Leur rijdt de wijkbus van maandag tot en met zaterdag. Wijkbussen zijn voor bijna iedereen toegankelijk. Helaas kunnen rolstoelen en scootmobielen niet mee. Wijkbussen zijn onderdeel van het openbaar vervoer en komen vooral op plaatsen waar andere bussen niet komen. De wijkbussen rijden, net als stads- en streekbussen, volgens vaste tijden en routes. Het zijn kleinere bussen met plaats voor 8 personen. De bussen worden bestuurd door vrijwilligers. Vaak zijn dit mensen uit de wijk waar deze bus rijdt. Zij weten dan ook veel over de omgeving en de route.

Wijkbus Etten-Leur

* In Etten-Leur rijdt lijn 215 als wijkbus Etten-Leur. Bovendien rijdt lijn 216 als buurtbus vanuit Prinsenbeek vanaf het Van Bergenplein dezelfde route als lijn 215 van en naar het centrum van Etten-Leur. U kunt voor het traject Van Bergenplein - Etten-Leur-Centrum en vice versa dus van beide lijnen gebruik maken.

* De route van lijn 215 gaat via Grauwe Polder - Kerkwerve - Busstation - Station NS - De Keen - Van Bergenplein en vice versa.
* Een belangrijk verschil met de 'grote' bus is, dat u voor de wijkbus in Etten-Leur een ander kaartje moet hebben.
* Strippenkaarten zijn NIET geldig in de wijkbus. Met alle andere soorten OV-kaarten en abonnementen, het Dalurenkaartje en het "met-elkaartje" kunt u wel in deze wijkbus reizen.
* De kaartjes voor de wijkbus zijn alleen in de bus verkrijgbaar bij de chauffeur.

Het assortiment bestaat uit de volgende kaartsoorten:

Tarieven Wijkbus m.i.v. 1 mei 2008

Vol tarief

Reductie

Enkele reis

EUR 1,60

EUR 1,00

4-rittenkaart

EUR 5,10

n.v.t.

10-rittenkaart

EUR 11,90

n.v.t.


* Kinderen tot 4 jaar reizen gratis.

* Kinderen van 4 t/m 11 jaar en 65plussers reizen met het "je blijft bussen-kaartje" dat in de bus te koop is voor EUR 4,50 (15 strippen van 30 cent).

* Op zon- en feestdagen rijdt wijkbus Etten-Leur niet.

Er zijn 4 vacatures

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl