Waterschap Vallei & Eem

Baarn worden verplaatst

Vissen in vijver Oosterstraat in Baarn worden verplaatst

Het zuurstofgehalte in de Oosterstraat-vijver in Baarn is te laag. Hierdoor komen de vissen in ademnood. Waterschap Vallei & Eem verplaatst daarom de vissen.

Voldoende zuurstof

Vanaf donderdag 5 juni is Waterschap Vallei & Eem bezig om de vissen weer van voldoende zuurstof te voorzien. Op donderdag 5 en vrijdag 6 juni is vers water ingelaten. Dit bleek zaterdag 7 juni onvoldoende te helpen. In het afgelopen weekeinde zijn beluchters ingezet om zuurstof in het water te brengen. Ook dit werkte onvoldoende. Vanaf maandag 9 juni heeft Waterschap Vallei & Eem de vissen gevangen en ze elders in goed zuurstof- en voedselrijk water uitgezet.

Baggeren in het najaar

De vissen worden voorlopig niet teruggeplaatst. In het najaar wordt de vijver uitgebaggerd en daarmee wordt ook het probleem van het lage zuurstofgehalte aangepakt. Door de hoeveelheid slib, slibt ook de vijverpomp dicht en deze functioneert momenteel onvoldoende. In het najaar, bij het baggerwerk, gaat de gemeente de vijverpomp opnieuw inregelen zodat deze iets hoger kan spuiten.