Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 10 juni

Regio, 10-06-2008

Feest toegestaan, vuurwerk niet

IJMUIDEN, 9 juni - Maandagavond heeft een groot aantal IJmuidenaren in de Lange Nieuwstraat de overwinning van Oranje op Italië enthousiast gevierd. Een man meende zijn bijdrage te moeten leveren door vuurwerk af te steken en dat tussen de groep feestvierders te gooien. De toezicht houdende agenten zagen dat dat gevaar opleverde voor de feestvierders en hebben de vuurwerkgooier direct aangehouden. Hij verzette tegen zijn aanhouding en kon pas na een flinke worsteling in de boeien worden gewerkt. De man bleek een 28-jarige IJmuidenaar. Hij is meegenomen naar het bureau en daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vrouw gewond na aanrijding

IJMUIDEN, 9 juni - Een 86-jarige vrouw uit Velsen is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op het Gijzenveltplantsoen. De vrouw reed rond 15.00 uur op haar fiets de kruising met de Rijnstraat op en werd aangereden door een auto bestuurd door een 35-jarige vrouw uit IJmuiden. Ze kwam daardoor ten val en liep hoofdletsel op. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Hond overleden na aanrijding; politie zoekt getuigen

BEVERWIJK, 9 juni - Maandagavond rond 20.00 uur is op de Alkmaarseweg een hond overreden door een lesauto. De hond heeft de aanrijding niet overleefd. De lesauto is gestopt en de bestuurder en instructeur zijn uitgestapt maar daarna weggegaan zonder gegevens achter te laten. De politie is daarom op zoek naar de bestuurder en/of eigenaar ervan. Betrokkenen of mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Beverwijk, tel. 0900-8844.

Fietsendief aangehouden

HAARLEM, 9 juni - Een attente getuige meldde rond 23.30 uur dat een man op het Kennemerplein een fiets had gestolen. Op aanwijzing van de getuige, die de dief was gevolgd, hebben agenten de verdachte kunnen aanhouden. De man reed op een gestolen fiets en had een tweede fiets op zijn rug meegenomen. Het bleek een 47-jarige Litouwer. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden na diefstal verkeersbord

HAARLEM, 9 juni - Agenten zagen rond 20.30 uur dat op het wegdek van de Nieuwe Gracht een jongen met een verkeersbord liep te sjouwen en bij het zien van de agenten hiermee snel een woning binnenliep. De agenten hebben aangebeld maar werden niet binnengelaten. Pas toen er een machtiging tot binnentreden werd uitgeschreven werd de jongen met het gestolen bord op straat gezet en kon hij worden aangehouden. De verdachte bleek een 16-jarige Haarlemmer. Hij is meegenomen naar het bureau en het bord is in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Man beledigt agenten

NIEUW VENNEP, 9 juni - De politie heeft rond 19.30 uur een 27-jarige man uit Roelofarendsveen aangehouden. De man had zijn auto geparkeerd op een invalidenparkeerplaats op een parkeerterrein aan de Strausslaan. De man had hier geen vergunning voor. De man was het duidelijk niet eens met de agenten, want hij schold hen uit. De man heeft voor beide overtredingen een proces-verbaal gekregen.

Potloodventer aangehouden

HAARLEM, 9 juni - De politie heeft rond 18.15 uur een 35-jarige Haarlemmer aangehouden. De politie was gewaarschuwd dat er een potloodventer actief was op de Delftlaan. Eenmaal aangekomen troffen daar een man op een fiets aan. Deze man was duidelijk de potloodventer, aangezien bepaalde lichaamsdelen nog uit zijn broek staken. De man bleek ook geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man slaat vrouw neer

SPAARNDAM, 9 juni - Na een melding van oplettende buurtgenoten heeft de politie omstreeks 21.40 uur een 52-jarige Haarlemmer aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn 49-jarige vrouw te hebben mishandeld. De man is voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau. De vrouw kwam er met enkele flinke blauwe plekken vanaf.

Patiënt mishandelt verpleegkundigen

HAARLEM, 9 juni - De politie heeft omstreeks 17.15 uur een 28-jarige man uit Vogelenzang aangehouden. De man wordt er van verdacht een verpleegkundige van een zorginstelling aan de Amerikaweg te hebben mishandeld. De man, een patiënt van de instelling, was door het lint gegaan en de verpleegkundige aangevlogen. Ook wordt hij er van verdacht een tweede verpleegkundige aan te hebben gevallen. De politie heeft de man aangehouden en overgedragen aan een gesloten afdeling van een andere zorginstelling.