Royal Haskoning


Jeugdkampioenen NK Schoolschaken 2008 zijn bekend

10-6-2008

Royal Haskoning organiseerde voor de vijfde keer het NK Schoolschaken in samenwerking met de Koninklijke Schaakbond Nederland (KNSB) en Studentensport Nederland (SSN). Op 7 juni jl. werden de finales gespeeld in Nijmegen. De loco-burgemeester van Nijmegen Paul Depla reikte samen met Leo Visser, lid raad van bestuur Royal Haskoning en Monique Stam van de Schaakbond de prijzen uit.

De bovenbouw van het voortgezet onderwijs zorgde voor een spannendste strijd. Drie van de vier finalisten ontliepen elkaar nauwelijks in speelsterkte. Dat is te zien in de eindstand waar het Driestar College uit Gouda, het Keizer Karel College uit Amstelveen en de SG Tongerlo uit Roosendaal alle drie op vier matchpunten staan. Op grond van de bordpunten gebeurde dat in de hierboven genoemde volgorde. De titel was dus voor het Driestar College.
Bij de onderbouw van het voortgezet onderwijs was het Praedinius Gymnasium uit Groningen oppermachtig. Alle wedstrijden werden ruim gewonnen.
In het basisonderwijs was De Vink uit Voorschoten duidelijk de sterkste. OBS Klim-op (RSB) kon de winnaars op bordpunten aardig bijhouden maar verloor in de onderlinge wedstrijd en liep daardoor een onoverbrugbare achterstand op matchpunten op.

Aan deze 51ste Nederlandse kampioenschappen deden 68 teams uit het hele land mee in drie categorieën; Voortgezet Onderwijs bovenbouw, Voortgezet Onderwijs onderbouw, Basisonderwijs. Deze kampioenschappen werden georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Schaakbond Nederland (KNSB) en Studentensport Nederland (SSN).

Tijdens de kampioenschappen stelde Royal Haskoning haar kantoor aan de Barbarossastraat ter beschikking. Het advies-, ingenieurs en architectenbureau wil de schakende jeugd een podium bieden haar talenten te ontwikkelen en wellicht als grootmeester in de toekomst weer te mogen begroeten tijdens de Chess Challenge voor Universiteiten en Hogescholen.

Er is een uitgebreide website van de scholenkampioenschappen http://www.schaakbond.nl/royalhaskoningnkschoolschaken/ waarop verslagen, foto's en alle uitslagen te bekijken zijn.

Meer informatie

Katinka Erkens-Janssen
Katinka Erkens-Janssen
T +31 (0)24 328 49 72
E Katinka Erkens-Janssen