Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - DEN HAAG, WOENSDAG 28 MEI 2008

dinsdag 10 juni - Filmhuis Den Haag

Samen voor de buis deel 4: De Chinese Schotel

Weet u nog waar uw buren naar kijken? Via de satellietschotel zijn alle mogelijke programma s te ontvangen uit andere delen van de wereld. Wie nog niet mee heeft kunnen kijken naar onze succesvolle Arabische, Hindoestaanse en Turkse schotelavonden, krijgt nu de kans televisie te kijken met onze stads- en landgenoten van Chinese komaf. Een avond voor de buis, met een bordje op schoot.

Wilt u goed voorbereid zijn als op 8 augustus de Olympische Spelen beginnen in China? Zorg dan dat u zich met onze Chinese gastvrouwen en heren op 10 juni voor de buis schaart. In vier huiskamers genieten we van een avond Chinese televisie samengesteld door Chinese Nederlanders.

Deze avond opent met een spoedcursus Chinese tv door Hong Tong Wu, presentator voor het Nederlands-Chinese radio- en televisiekanaal CRTV. Daarna zoekt u een plekje in een van de speciaal ingerichte huiskamers in het Filmhuis. Intussen geniet u van een Chinese maaltijd. Aan het eind van de avond praten we na o.l.v. Elles de Bruin, journaliste bij o.a. RTV West en VPRO Radio.

In de huiskamers wordt u ontvangen door Li Hsueh Tsai (docente Mandarijn aan de Taipeischool in Den Haag), Bei Wang en Ying Chang (webredactrices van de Chinese redactie van Radio Nederland Wereldomroep), Carla Tjon (zakelijk leider Kosmopolis Den Haag) en journalist Hong Tong Wu. U ziet fragmenten uit oude en hedendaagse Chinese films en dramaseries, nieuws- en actualiteitenprogramma's en de favoriete programma's van de eerste generatie Chinezen in Nederland.

Filmhuis Den Haag, dinsdag 10 juni, 19.00 uur.
Toegangsprijs - inclusief Chinese maaltijd - 12,-. CJP, Uitpas, Studentenpas en Ooievaarspas 6,-. Reserveren bij Filmhuis Den Haag: 070 345 99 00.

Alleen voor de pers: meer informatie bij Kosmopolis Den Haag, Fouzia Outmany, 070 3923760, fouzia@kosmopolisdenhaag.nl