Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Trompettalent Rik Mol afsluiter Jazz-seizoen

Op dinsdag 10 juni om 21.00 uur vindt het voorlopig laatste jazzconcert in het Glaspaleis plaats. Als afsluiter van het jazz-seizoen komt trompettalent Rik Mol naar Heerlen. Op het dak van het Glaspaleis zal hij samen met zijn bandleden onder de naam 'Rik Mol Group' zorgen voor een avond vol pure hard bop jazz gemengd met sensuele hip hop en fresh funk.

Trompettalent Rik Mol heeft met zijn 22 jaar de wereld aan zijn voeten. Alle prijzen die in zijn muziekveld te verdienen zijn heeft hij in de wacht weten te slepen, waaronder de 'Yamaha Trumpet Jazz Award' en prijzen op het Prinses Cristina Concours en de European Trumpet Contest. Zijn eerste cd 'What's on Tonight' is direct een daverend succes gebleken en krijgt veel lovende kritieken. Rik Mol studeerde bij o.a. Beatrijs Koorevaar, Maurice Andre, Jarmo Hoogendijk, Ruud Breuls en Wynton Marsalis. Tegenwoordig volgt hij lessen bij Gerard Presencer in Londen en bij Till Broenner in Berlijn.

Rik Mol maakt dit jaar met zijn groep een tour door Nederland en Europa, waarbij hij diverse hoogstaande jazz-podia aandoet. De groep bestaat uit groepsleider Rik Mol op trompet, Sven Figee (Anouk, Jamie Cullum) op keyboards, Jeroen Vierdag (Trijntje Oosterhuis, Ilse de Lange) op bas, Joost Kroon (New Cool Collective) op drums en Ben van den Dungen op saxofoon.

Kaarten voor het concert van Jazz on the Roof - 'Rik Mol Group' kosten E 7,50 en zijn te reserveren via de balie van het Glaspaleis, 045-5772200. Voor aanvang van het concert biedt Restaurant Glaspaleis een speciale dagschotel aan voor E 17,95 incl. concertkaartje. Gelieve te reserveren via 045-5772289. Jazz on the Roof wordt georganiseerd door Stichting Heerlen Jazz i.s.m. Muziekschool Heerlen en Glaspaleis Heerlen.

Het eerstvolgende Jazz on the Roof-concert voor seizoen '08/'09 staat gepland op dinsdag 9 september 2008, met het Tineke Postma Quartet.

www.jazzontheroof.nl
www.glaspaleis.nl
www.rikmol.nl

/////////////
informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz / Charlotte Berkhout
j.schmeitz@heerlen.nl / c.berkhout@heerlen.nl
T 045-5772203

Bijlage:
Foto: Rik Mol


-----------------------
Bezoekadres:
Bongerd 18, Heerlen tel. + 31 (0) 45 577 22 00
Postbus 1 fax + 31 (0) 45 577 22 96
6400 AA Heerlen www. Glaspaleis.nl


---- --