Gemeente Noordwijkerhout

2/6/2008 - Nieuwe ronde Bevolkingsonderzoek Borstkanker

In Noordwijkerhout gaat op 10 juni 2008 het Bevolkingsonderzoek Borstkanker (BOB) weer van start. Elke vrouw van 50 tot en met 75 jaar in de gemeente Noordwijkerhout ontvangt daarvoor een schriftelijke uitnodiging. Het onderzoek heeft plaats in een mobiele onderzoeksruimte die komt te staan aan de Maandagsewetering. Vroege opsporing vergroot genezingskans
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Elk jaar wordt bij ongeveer 10.000 vrouwen in ons land borstkanker geconstateerd. Hoe vroeger de ziekte wordt ontdekt, hoe groter de kans is op succesvolle behandeling en genezing. Door het bevolkingsonderzoek kan de ziekte bij meer vrouwen al vroeg worden opgespoord en zal het aantal vrouwen dat geneest toenemen. Het is daarom van groot belang dat zoveel mogelijk vrouwen van 50 tot en met 75 jaar aan het onderzoek deelnemen! Er zijn geen kosten aan het onderzoek verbonden. Vrouwen van 50 tot en met 75 jaar ontvangen ongeveer twee weken van tevoren een schriftelijke uitnodiging om mee te doen aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker.

Locatie mammobiel
Het onderzoek heeft plaats in een mobiele onderzoeksruimte, de zogenaamde mammobiel. In Noordwijkerhout komt die te staan op het parkeerterrein voor sporthal De Schelft aan de Maandagsewetering. In de schriftelijke uitnodiging die de vrouwen ontvangen staat naast de standplaats ook de datum waarop de vrouw verwacht wordt en hoe laat.

Organisatie
Het BOB wordt in de regio georganiseerd door de Stichting BoB West, de GGD Hollands-Midden en de gemeenten. Ook het gemeentebestuur van Noordwijkerhout is daar dus bij betrokken. Het gemeentebestuur vindt dat het bevolkingsonderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de bescherming van de gezondheid van de bevolking en adviseert de vrouwen dringend zich te laten onderzoeken als zij de oproep ontvangen.

Informatie bevolkingsonderzoek
Voor alle vragen over het BOB kunnen vrouwen op werkdagen tussen 09.00 en 14.00 uur contact opnemen met de afsprakenlijn van de Stichting BoB West, tel. (0900) 2629378, kosten 0,05 per minuut. Vrouwen kunnen via dat telefoonnummer nagaan of hun gegevens goed in het bestand zitten, ze kunnen het nummer bellen om hun afspraak te veranderen en inhoudelijk vragen stellen.