Gerechtelijke organisatie

Gerechtshof Amsterdam start behandeling strafzaak Holleeder c.s. op 10 juni 2008

Amsterdam, 2 juni 2008 - Op dinsdag 10 juni 2008 om 14.00 uur vindt de proforma zitting plaats van de strafzaak Holleeder c.s. in hoger beroep in het Paleis van Justitie, Prinsengracht 436, 1017 KE Amsterdam.

De regiezittingen vinden plaats op 28 en 29 augustus 2008 om 9.30 uur en op 5 september 2008 om 14.00 uur in de beveiligde rechtbank in Rotterdam.

De verdediging van de heer Holleeder heeft laten weten dat de verdachte zelf niet aanwezig is bij de proforma zitting.

Belangstellenden
Elke bezoeker die de proforma behandeling bij wil wonen, dient zich aan te melden bij de receptie van het gerechtshof aan de Prinsengracht 436. Het aantal plaatsen in de zittingzaal en op de publieke tribune is namelijk beperkt. Bezoekers moeten zich legitimeren. In het gerechtsgebouw mag zonder toestemming van het Bureau Communicatie niet worden gefilmd, gefotografeerd of geluidsopnamen worden gemaakt.

Informatie voor de media
Alle media wordt verzocht zich uiterlijk 6 juni a.s. aan te melden bij het Bureau Communicatie van het gerechtshof. De NOS zal televisie-opnamen maken en deze volgens het poulesysteem afstaan. Voor geaccrediteerde journalisten zal een plaats worden gereserveerd. Leden van de pers die zich niet vooraf aangemeld hebben zullen op de publieke tribune moeten plaatsnemen, indien er nog plaats is. Voorafgaand aan de zitting van 10 juni is het mogelijk voor fotografen om foto's te maken van de leden van het gerechtshof die deze zaak behandelen.

Media kunnen zich aanmelden via e-mail:
voorlichting-hof-Amsterdam@rechtspraak.nl of via telefoonnummer 020 514 3492. Contactpersoon voor de pers is R.W. van Leeuwen, bureau communicatie gerechtshof Amsterdam.

Bron: Gerechtshof Amsterdam Datum actualiteit: 2 juni 2008