Trekkingsuitslag Staatsloterij terug bij publieke omroep

04/06/2008 09:27

Staatsloterij

TREKKINGSUITSLAG STAATSLOTERIJ TERUG BIJ PUBLIEKE OMROEP

BEKENDMAKING UITSLAG HOOGSTE JACKPOT OOIT VAN 21,8 MILJOEN EURO OP 10 JUNI OM 19.55 UUR OP NEDERLAND 2

Den Haag, 4 juni 2008 - De trekkingsuitslag van de Staatsloterij is vanaf 10 juni, elke 10e van de maand, te zien bij de publieke omroep. Het vaste uitzendtijdstip is 19.55 uur op Nederland 1. Vanwege de uitzendingen rond het Europese Kampioenschap, verhuist de uitslag op 10 juni eenmalig naar Nederland 2. Het aanvangstijdstip van 19.55 uur blijft gelijk. De trekkingscommercials waren voorheen te zien op RTL 4.

Sinds februari 2007 maakt de Staatsloterij de uitslag van haar maandelijkse trekking bekend op televisie in een vijf minuten durend reclameblok. Alle prijzen passeren de revue: van de kleinere prijzen op eindcijfer tot aan de hoofdprijs van 1 miljoen. En uiteraard ontbreekt de bekendmaking van de Jackpot niet. Dat is op 10 juni bijzonder spannend. De Jackpot heeft voor deze trekking een recordhoogte bereikt van 21,8 miljoen euro, belastingvrij.

Behalve op televisie publiceert de Staatsloterij de uitslag van haar maandelijkse trekking ook op staatsloterij.nl, NOS-teletekst 550 en in de dagbladen.

Over de Staatsloterij

De Staatsloterij is dé prijzenloterij van Nederland. Dankzij het ongeëvenaard hoge uitkeringspercentage - in 2008 wordt ruim 67% van de totale inleg als prijzengeld uitgekeerd - biedt de Staatsloterij het grootste prijzenpakket, de hoogste prijzen en de hoogste winkans. Onder het motto 'wat je ziet is wat je wint', worden alle prijzen, met uitzondering van de Jackpot, uit alle verkochte loten getrokken en belastingvrij aan de winnaars uitgekeerd. Staatsloterij-deelnemers maken iedere maand kans op een prijzenpot van ten minste 31 miljoen euro. De trekking van de Staatsloterij vindt altijd op de 10e van de maand plaats. Met de jaarlijkse Koninginnedagtrekking en Oudejaarstrekking organiseert de Nederlandse Staatsloterij in 2008 14 trekkingen.





http://www.staatsloterij.nl

http://www.staatsloterij.nl