NAVTEQ haalt driejarig off- en onboardcontract NAVIGON binnen

10/06/2008 02:02

PR Newswire

CHICAGO, June 10 /PRNewswire/ --

- Contract van drie jaar en status van voorkeursleverancier toegekend

NAVTEQ (NYSE: NVT), een toonaangevende leverancier van digitale wegenkaarten voor navigatie in voertuigen en oplossingen gebaseerd op locatie, heeft voor Europa een overeenkomst van drie jaar gesloten om als voorkeursleverancier wegenkaarten te leveren aan NAVIGON. De overeenkomst omvat zowel de onboard navigatie voor alle navigatieapparaten van NAVIGON als softwareproducten voor navigatieproducten van andere merken en mobiele telefonieklanten. Deze overeenkomst is een aanvulling op een recent contract om kaarten te leveren voor de offboard-producten van NAVIGON.

Sinds de reeds zes jaar durende relatie tussen de twee bedrijven, is dit contract het grootste dat NAVIGON aan NAVTEQ heeft toegekend en het is een logisch vervolg op de vele successen die de bedrijven samen binnen verschillende sectoren hebben geboekt. Het meest recente voorbeeld van deze succesvolle samenwerking is het FreshMaps-initiatief van NAVIGON, wat de gedrevenheid van het bedrijf om zijn kaartactiviteiten te ontwikkelen, onderstreept. Klanten van NAVIGON kunnen met FreshMaps hun NAVTEQ-kaarten iedere drie maanden laten bijwerken.

De bedoeling van deze overeenkomst is dat de twee bedrijven de komende jaren gezamenlijk zullen werken aan zowel een serie nieuwe producten als verschillende initiatieven met producten en diensten van NAVTEQ.

"Ondanks dat we reeds een succesvolle samenwerking met NAVTEQ hadden opgebouwd, hebben we voor de toekenning van dit contract toch voor een objectieve benadering gekozen," licht Jorn Watzke, vice-president productlijnmanagement, toe. "Volgend op een uitgebreide analyse hebben we voor NAVTEQ gekozen vanwege de kwaliteit van de gegevens, de waarde van het aanbod en de mogelijkheid om strategisch samen te werken met NAVIGON om ons te assisteren bij het behalen van onze doelen en een aanzienlijke groei van onze activiteiten op het gebied van navigatieapparaten en mobiele apparaten te bewerkstelligen."

"We zijn erg blij met deze overeenkomst van drie jaar, gezien het feit dat NAVIGON een van de toonaangevende vernieuwers van navigatie van hoge kwaliteit is. Gezien het belang dat NAVIGON hecht aan het aanbieden van nieuwe inhoud en mogelijkheden, verkeert NAVTEQ in de juiste positie om dit te ondersteunen," zei Jeff Mize, Executive Vice President van NAVTEQ Global Sales. "We hebben alleen al in 2007 ruim dertig nieuwe mogelijkheden op het gebied van inhoud geïntroduceerd en we zullen onze klanten ondersteunen door in de toekomst een variëteit aan aanvullende mogelijkheden op de markt te brengen."

Over NAVTEQ
NAVTEQ is een toonaangevende leverancier van uitgebreide digitale kaartinformatie voor navigatiesystemen in auto's, op mobiele apparaten, kaartapplicaties op internet en oplossingen voor bedrijven en regeringen. NAVTEQ creëert de digitale kaarten en kaartinhoud achter wereldwijde navigatie en dienstenoplossingen die op locatie gebaseerd zijn. Het bedrijf is gevestigd in Chicago, is in 1985 opgericht en heeft ruim 3600 werknemers in dienst die werkzaam zijn in 187 kantoren in 39 landen.

NAVTEQ is een handelsmerk in de Verenigde Staten en andere landen. Alle rechten voorbehouden.

Over NAVIGON
NAVIGON AG is een van 's werelds toonaangevende vernieuwers van navigatieapparaten van hoge kwaliteit en staat voor uitstekende technologie en een aantrekkelijk aanbod. Daarnaast biedt het bedrijf
GPS-softwareoplossingen voor bekende electronicamerken en onderdelen voor systemen die automobilisten assisteren. NAVIGON, dat opgericht is in 1991, heeft ruim 400 mensen in dienst en wordt in Azië, Europa en Noord-Amerika door zijn eigen kantoren vertegenwoordigd. - NAVIGON. En de wereld ligt aan uw voeten.

Dit document kan bepaalde "vooruitkijkende verklaringen" bevatten in de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Deze vooruitkijkende verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, plannen, doelen, verwachtingen en intenties en andere verklaringen genoemd in dit persbericht die geen historische feiten zijn en verklaringen die herkend kunnen worden aan woorden als "verwacht," "voorziet," "is voornemens," "plant," "gelooft," "probeert," "schat" of woorden van eenzelfde strekking. De verklaringen zijn gebaseerd op onze huidige overtuigingen of verwachtingen en zijn daardoor onderhevig aan verschillende risico's en onzekerheden, inclusief die uiteengezet onder "Item 1A. Risk Factors" in elk van de meest recente jaar- en kwartaalverslagen van het bedrijf die zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission.

Werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van deze verwachtingen door veranderingen in wereldwijde politieke, economische, zakelijke en regulatorische factoren alsook factoren op het gebied van de concurrentie en de markt. NAVTEQ neemt geen verplichting op zich om vooruitkijkende verklaringen in dit document bij te werken.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060313/NAVTEQLOGO)

Website: http://www.navteq.com

Jennifer Schuh van NAVTEQ, +1-312-894-3913, jennifer.schuh@navteq.com; of Bob Richter, +1-212-802-8588, bob@richtermedia.com, voor NAVTEQ; of Michael Hoffmann van NAVIGON, +49-40-37088-421, michael.hoffmann@navigon.com; foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060313/NAVTEQLOGO, AP Archive: http://photoarchive.ap.org, PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com






-