Gemeente Lingewaard


Starterslening blijft mogelijk
voor beginnende huizenkopers in Lingewaard

Startende woningkopers uit Lingewaard kunnen in aanmerking komen voor een Starterslening. De gemeenteraad heeft onlangs besloten om structureel met deze regeling door te gaan. Met deze lening kunnen startende huizenkopers het gat te dichten tussen hun maximale hypotheek en de koopprijs van een woning. De gemeente heeft hiervoor een budget beschikbaar gesteld waarmee ongeveer twintig starters geholpen kunnen worden.

Wat zijn de voorwaarden?
De gemeente Lingewaard stelt een aantal voorwaarden om voor deze regeling in aanmerking te komen:
De koper moet:

* Minstens drie jaar woonachtig zijn in Lingewaard danwel te zijn geweest tot vijf jaar geleden;

* Behoren tot de leefdtijdscategorie 21 t/m 35 jaar;
* Een woning huren onder de aftoppingsgrens (nu 526) danwel inwonend te zijn (bijvoorbeeld in de ouderlijk e woning);
* Zorgen dat de kosten voor het kopen van een nieuwe of bestaande woning niet hoger zijn dan
192.000 (inclusief alle kosten die noodzakelijk zijn voor het verwerven van de woning.)

De hoogte van de Starterslening bedraagt maximaal 30.000,- .Zowel Starterslening als een banklening zijn voorzien van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG). De Starterslening is in de eerste drie jaar renteloos en aflossingsvrij. Naast de Starterslening heeft de koper ook een normale hypotheek nodig. Die sluit hij bij een bank af.

Wie verstrekt de lening?
De gemeente bepaalt wie in aanmerking komt en stelt het leningbedrag en de -voorwaarden vast. Het door de gemeente gereserveerde budget beheert het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). De SVn keert de lening uit en verzorgt de administratie van de leningen. De toekenning van de lening gaat volgens het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Meer informatie?
Bij de gemeentewinkel in Huissen zijn informatiefolders beschikbaar. Wilt u meer weten? Kijk dan ook op info@svn.nl. of bel 033-2539401