Drie mannen aangehouden na stelen partytent

Bredevoort, 10-06-2008 o De politie heeft zondag 8 juni drie mannen uit Bredevoort aangehouden na het stelen van een partytent. In verband met verzet bij de aanhouding werden de mannen ingesloten.

Bij de politie werd rond 20.10 uur gemeld dat de partytent was weggenomen bij een horecagelegenheid aan de Prinsenstraat in Bredevoort en mogelijk elders in het dorp zou staan. De politie ging op onderzoek uit en trof de tent inderdaad op de opgegeven locatie aan met daarbij een twintigtal feestvierders.

Eén van hen, een 30-jarige man, gaf aan dat de tent van hem was. Hierop werd hij staande gehouden. Op dat moment wilden twee plaatsgenoten, 33 en 29 jaar oud, de agenten wegtrekken en begon men hen te bedreigen. De situatie werd op een gegeven moment dusdanig bedreigend dat de agenten pepperspray hebben gebruikt. Hierop begon de 30-jarige man zich te verzetten en werd ook hier pepperspray gebruikt.

Het drietal werd overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem en daar ingesloten. De 30-jarige gaf tijdens verhoor aan de partytent uit de gein te hebben meegenomen. De tent is inmiddels terug bij de eigenaar en er wordt proces-verbaal opgemaakt.