Paarden op hol

Winterswijk, 10-06-2008 o In Winterswijk zijn zondag 8 juni de paarden van een koets op hol geslagen. Een 60-jarige Winterswijker raakte hierbij gewond.

Het incident gebeurde rond 12.50 uur op de Steengroeveweg en had een vervolg op de Vosseveldseweg. De 60-jarige Winterswijker reed met een koets, getrokken door twee paarden, op de Kleine Binnenweg. Op de kruising met de Steengroeveweg sloegen de paarden plotseling op hol en kwamen op de Steengroeveweg in de berm terecht. Hierdoor werd de koetsier gelanceerd en kwam in het weiland terecht.

Vervolgens renden de paarden de Vesseveldseweg op. Daar stonden een 77-jarige vrouw uit Winterswijk in een scootmobiel en een 70-jarige Winterswijkse op de fiets langs de kant van de weg. De vrouw werd aangereden waardoor ze viel en in een greppel terecht kwam. Ook de fietsster werd geraakt.

De vrouwen werden onderzocht door ambulancepersoneel, maar bleken ongedeerd. De koetsier had door de val een hersenschudding opgelopen. Het is niet bekend hoe de paarden uiteindelijk rustig werden.