Gemeente Goirle

Goirle en Tilburg werken samen op ICT gebied

Vanaf 1 juni 2008 werken Goirle en Tilburg samen op ICT-gebied. De beide gemeenten verbinden hun gemeentehuizen na 1 juli 2008 door middel van een glasvezelkabel. Drie Goirlese ICT-medewerkers verhuizen mee naar de centrumgemeente. In het gemeentehuis van Tilburg ondertekenden maandag 26 mei de Goirlese burgemeester Rijsdorp en de kersverse VVD wethouder Möller de betreffende overeenkomst.

De twee Midden-Brabantse gemeenten gaan samen aan de slag vanwege het groeiende vraag naar digitale dienstverlening door de overheid. 'Door de handen ineen te slaan, spelen we in op allerlei nieuwe ICT-maatregelen die de komende jaren op stapel staan', legt Tilburgs wethouder Joost Möller uit.
Burgemeester Machteld Rijsdorp benadrukt dat de samenwerking tot doel heeft de dienstverlening aan de burgers te optimaliseren. Daarnaast hoopt zij dat door de stap die Goirle en Tilburg zetten, er meer (Midden) Brabantse gemeenten tot E-samenwerking besluiten.

ICT-mogelijkheden
De beide gemeenten sluiten niet uit dat andere instanties, zoals bibliotheken en scholen, gebruik kunnen maken van de snelle ICT-mogelijkheden.

E-overheid
Tilburg en Goirle spelen door de samenwerking in op de behoeften van de burger, die steeds meer mogellijkheden wenst om zaken online te kunnen regelen. Daarnaast werkt de landelijke overheid ook aan nieuwe initiatieven op het terrein van de e-overheid. De eigen identiteit blijft echter gehandhaafd.

Financiën
De gemeenten denken op termijn met deze stap ook te kunnen besparen.