Ingezonden persbericht


09.06.2008

EGEMIN AUTOMATION PUBLIEKSTREKKER OP CeMAT 2008 MET GLOEDNIEUWE ATL-TECHNOLOGIE.

Tijdens de voorbije CeMAT in Hannover stelde Egemin Automation met trots haar gloednieuwe ATL-technologie voor aan het Europese publiek. Een schot in de roos, want de technologie voor automatische vrachtwagenbelading leverde heel wat kijklustigen op.

CeMAT staat bekend als de barometer voor innovatieve oplossingen in interne logistiek en goederenbehandeling. De voorstelling van de ATL-technologie met real-live demo paste perfect in het plaatje; met duizenden geïnteresseerde bezoekers en meer dan 500 geregistreerde contacten was Egemin Automation dan ook één van de absolute publiekstrekkers op de beurs.

Flexibel laden en lossen

De ATL-technologie (Automatic Truck Loading) werkt op basis van een combinatie van lasernavigatie buiten de vrachtwagen en natuurlijke navigatie binnen de vrachtwagen om wanden, ladingen, laadplaten en laadpoorten te herkennen. Zo kunnen de ATL-voertuigen net als een vorkheftruckbestuurder op een uiterst flexibele manier vrachtwagens laden, ongeacht het type vrachtwagen en de positie van vrachtwagen, lading of laadpoort.

Egemin heeft momenteel al twee concrete projecten voor automatische vrachtwagenbelading lopen en meerdere aanbiedingen staan in de pipeline. "De belangstelling van de markt op CeMAT doet het beste vermoeden voor de toekomst", aldus CEO Jan Vercammen.

Interactieve voorstelling van activiteiten, projecten en producten

Naast de ATL-demostand kregen de bezoekers nog een interactieve voorstelling van Egemins hoofdactiviteiten en belangrijkste producten. De uitgebreide voorstelling van concrete projectimplementaties en simulaties van goederenstromen gerealiseerd voor specifieke klanten bleken de ideale manier om Egemin bij de CeMAT-bezoeker in de kijker te plaatsen.



Ingezonden persbericht