Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ook Terremark sluit zich aan bij Dutch Hosting Provider Association

Amsterdam, 10 juni 2008. Ook Terremark - één van de leidende Europese managed hosting providers - sloot zich recent aan bij de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Daarmee komt de stichting op 15 leden. De toetreding van Terremark onderstreept eens te meer de relevantie van de DHPA en haar doelstellingen en biedt meer slagkracht in discussies over onderwerpen die effect hebben op de inhoud van managed hosting als dienstverlening.

Jan Willem des Tombe, voorzitter van DHPA zegt: "Het aanmelden van nieuwe leden, endorsers en geïnteresseerden blijft doorgaan. Hieruit blijkt duidelijk dat we een zeer relevant onderwerp hebben aangeroerd. Ook onze samenwerking met de wetgever en andere steekhouders in de hosting sector is constructief en we boeken goede voortgang op onze projecten We zijn blij met de aanmelding van Terremark. We kennen Terremark als één van de leidende Europese managed hosting providers die voor een groot aantal e-business bedrijven bedrijfskritische hosting omgevingen beheert. Die kennis en ervaring en het bijbehorende netwerk kunnen we goed gebruiken voor het realiseren van onze doelstelling om het imago en de rentabiliteit van onze sector te verbeteren".

Joost Metten, CEO Europe van Terremark zegt: "De toetreding van Terremark tot de DHPA is een belangrijke stap voor ons. Wij geloven dat een platform als de Dutch Hosting Provider Association onze sector naar een hoger niveau tilt. Ik zie er naar uit om met onze hele organisatie een bijdrage te gaan leveren aan dit goede initiatief. Uiteindelijk zullen onze klanten hiervan profiteren en dat is natuurlijk een goede ontwikkeling".

Over de Dutch Hosting Provider Association
De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) streeft naar een verdere professionalisering van de hosting sector. Het platform wil het imago ('profile') en de rentabiliteit ('profitability') van de sector verbeteren. Vooral het MKB-segment van de markt onderkent nog te weinig het strategische belang van hosting. Het gevolg is dat investeringen in serieuze hosting infrastructuren achterblijven. Daarnaast wil het platform expertise en informatie uitwisselen, aanspreekpunt en spreekbuis zijn voor media, politiek en andere partijen en een segmentatie in de hosting markt tot stand brengen op basis van inhoudelijke argumenten. Tot de leden van de DHPA behoren onder meer Apcare, Bluedome, Cyso Managed Hosting, Interoute, IS Interned Services, KPN, Leaseweb, Multrix, NXS, PINS, Rackspace, Siennax, Proserve, Parentix en Terremark. De DHPA en haar doelstellingen worden gesteund door onder andere Cisco, IBM, Microsoft, Sun Microsystems, VM-ware en ECP.nl - het platform voor eNederland. Meer informatie op www.dhpa.nl

Over Terremark
Terremark is een pionier in managed hosting, met ruim tien jaar ervaring in het beheren van de complexe infrastructuur onder bedrijfskritische applicaties. De managed hosting diensten van Terremark bieden complete ondersteuning voor bedrijfskritische applicaties, gewaarborgd met SLA's die zijn afgestemd op de bedrijfsbehoefte. De hoogwaardige service en ondersteuning van Terremark, wordt door experts gezien als een van de beste in de branche. De managed hosting diensten worden ingezet door een veelheid aan organisaties. Uiteenlopend van beursgenoteerde ondernemingen tot markleiders in de Web 2.0 en online entertainment industrie. Meer informatie over Terremark treft u aan op www.terremark.nl

Einde persbericht
Noot voor de redactie (