Ingezonden persbericht


Eenvoudig digitale informatie online bewaren met STRATO Backup-oplossingen

Maximale zekerheid voor digitale data met STRATO BackupManager en BackupControl

Amsterdam/Berlijn, 10 juni 2008 De hoeveelheid digitale informatie die mensen op hun computer opslaan, groeit zeer snel, zo blijkt onder andere uit recent gepubliceerde gegevens van onderzoeksbureau IDC. Veel van deze digitale informatie is onvervangbaar; denk daarbij bijvoorbeeld aan foto s en persoonlijke correspondentie. Deze data dient zorgvuldig bewaard te worden en dat kan tegenwoordig ook online. STRATO, de op een na grootste web-hoster van Europa, biedt met BackupManager en BackupControl de optimale oplossing voor online back-ups.

De totale hoeveelheid digitale informatie op de wereld in 2007 werd geschat op 161 exabyte, oftewel 161 miljard gigabyte. In 2010 zal dat het zesvoudige zijn, namelijk 988 exabyte (bron: IDC). Om de digitale data niet kwijt te raken door bijvoorbeeld virussen, is het noodzakelijk om regelmatig back-ups te maken.

Regelmatige online back-ups zijn tegenwoordig een ideale manier om data op een veilige en makkelijke manier op te slaan , zegt Damian Schmidt, CEO van STRATO. De data wordt bewaard op servers die in het beveiligde datacenter van STRATO staan. Op deze wijze kunnen wij klanten altijd toegang tot hun informatie garanderen. STRATO biedt klanten niet alleen een ruime hoeveelheid webruimte, maar ook eenvoudige, kant-en-klare mogelijkheden om de beschikbare webruimte ook voor andere doeleinden te gebruiken, zoals het eenvoudig realiseren van een eigen website.

BackupManager laat klanten back-ups van alle belangrijke persoonlijke bestanden in de eigen webruimte maken. Het instellen en bedienen van het programma is uitermate simpel, waardoor iedereen ermee aan de slag kan. Naast volledige back-ups van bestanden, maar ook van complete mappen kunnen met de STRATO BackupManager incrementele back-ups gemaakt worden. Daarbij worden alleen die bestanden (opnieuw) opgeslagen, die sinds de laatste back-up zijn gewijzigd.

Bij STRATO draagt een ultramoderne back-uparchitectuur zorg voor de back-ups. Daarbij worden niet alleen de digitale data, maar ook MySQL-databases beveiligd. Met BackupControl hebben klanten niet alleen toegang tot de laatst gemaakte back-up, maar ook tot eerdere back-ups. STRATO houdt altijd tien back-ups van de gegevens van enkele uren, dagen of weken geleden beschikbaar, waardoor klanten oude bestanden zo terug hebben. Stel, je gaat met vakantie en overschrijft van tevoren per ongeluk de juiste versie van je website. Met een gewone back-updienst wordt tijdens je vakantie steeds weer dezelfde, onjuiste versie van je website geback-upt. BackupControl daarentegen maakt om het uur, dagelijks en wekelijks automatische back-ups van de data op je website. Dus heb je altijd de tien laatste en dus ook de goede versie achter de hand , zo vertelt Schmidt. Net zo makkelijk en snel is de innovatieve MySQL BackupControl. Deze functie geeft de klant een handig overzicht van alle beschikbare back-ups. De klant heeft toegang met volledige toegangsrechten en de mogelijkheid bijhorende SQL-commando s te gebruiken.

Schmidt vervolgt: Deze innovatieve back-upmogelijkheden zijn voor elk STRATO-webhostingpakket gratis beschikbaar. Dit maakt deel uit van ons enabling concept . Wij willen onze klanten alles geven voor het succesvol en veilig benutten van het internet.

De STRATO-back-upservers zijn gehuisvest in de twee eigen topbeveiligde datacenters in Duitsland. De combinatie van twee locaties en apparatuur van topmerken maken de datacenters tot echte kluizen voor alle bestanden die er worden opgeslagen. De STRATO-datacenters zijn gecertificeerd met de internationale ISO-norm 27001.

Meer informatie op: http://strato.nl/webhosting/packages/backup_features.html.

###

Over STRATO

Met meer dan 3,5 miljoen domeinen en meer dan een miljoen klanten is het van oorsprong Duitse STRATO de op een na grootste hostingprovider van Europa. De organisatie is buiten Duitsland ook actief in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje. STRATO biedt op de lokale situatie afgestemde homepagepakketten, hoogwaardige dedicated en virtuele servers en professionele webshops. STRATO is een 100 procent dochteronderneming van freenet AG en levert transparante kwaliteit op basis van TÜV-certificeringen. Naast procesmanagement (ISO 9001) en klantsupport (MS Servicekwaliteit) zijn de beide datacenters van het bedrijf ISO 27001-gecertificeerd. Sinds 1 januari 2008 zijn de twee eigen datacenters 100 procent CO2-neutraal.