Ingezonden persbericht


Nieuwe WD Scorpio Black: 2,5-inch harde schijf met 7200 RPM

2,5-inch mobiele harde schijf met vijf jaar garantie ideaal voor snelle laptops en mobiele opslagapparatuur

Amsterdam, 10 juni 2008 Western Digital Corp.® (NYSE: WDC) introduceert de nieuwe WD Scorpio® Black 7200 RPM 2,5-inch SATA (Serial ATA) harde schijf. Deze compacte harddisks zijn uitermate geschikt voor geavanceerde laptops en mobiele opslagapparaten. De WD Scorpio Black is beschikbaar met capaciteiten tot 320 GB, is stevig en betrouwbaar, en heeft speciale databeveiligingsopties die waardevolle data monitoren en beschermen. Zo beschermen de Free-fall Sensor en ShockGuard de schijf tegen schade en dataverlies bij vervoer en vallen.

De WD Scorpio Black -reeks is ontworpen voor gebruik in OEM-laptopsystemen en is bij uitstek ook geschikt voor gebruikers die de snelheid en prestaties van hun huidige laptop willen upgraden. De Scorpio Black is met zijn snelheid van 7200 RPM, een SATA 3Gb/s interface en 16 MB cache een van de snelste en meest efficiënte harde schijven op de markt.

In het snelle en hectische leven van tegenwoordig spelen laptops een belangrijke rol en vertrouwen gebruikers erop dat ze er efficiënt geavanceerde applicaties op kunnen draaien , zegt Jim Morris, vicepresident en algemeen manager Mobiele Opslag van Western Digital. De behoefte aan mobiele harde schijven die grote prestaties en veel capaciteit leveren, neemt zienderogen toe. Producenten bieden namelijk vaak zware applicaties aan voor laptops. Om data uit deze applicaties uit te voeren en op te slaan, is een krachtige mobiele harde schijf noodzakelijk. Hiermee kunnen gebruikers optimaal profiteren van de nieuwste computertechnologie.

Met deze nieuwste WD Scorpio-harde schijven breidt WD zijn portfolio van 2,5-inch harddisks verder uit met dezelfde hoogstaande kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties voor mobiele en draagbare opslag, die het bedrijf de leidende positie heeft bezorgd, die het nu heeft.

Exclusieve opties van de WD Scorpio Black

IntelliSeek " IntelliSeek-technologie berekent de optimale zoeksnelheid. Dit resulteert in een laag energieverbruik en uitzonderlijk weinig geluid en trillingen.

SecurePark" SecurePark van WD parkeert de opnamekoppen van de schijfoppervlakte tijdens de spin-up en de spin-down, en als de drive is uitgeschakeld. Dit voorkomt dat de opnamekoppen de schijfoppervlakte raken. Zo slijten de koppen minder snel en worden schokken beter geabsorbeerd.

ShockGuard" de ShockGuard-technologie van WD beschermt het drivemechanisme en platter surface tegen schokken tijdens levering en dagelijks vervoer.

Free-fall Sensor dit is een unieke extra bescherming voor het geval de drive (of het apparaat waar de drive in zit) valt terwijl hij aan is. De sensor detecteert de val en in 200 milliseconden haalt hij de koppen van de schijf om schade en dataverlies te voorkomen.

WhisperDrive" de exclusieve WhisperDrive-technologie combineert geavanceerde zoekalgoritmen, wat resulteert in een van de stilste 2,5-inch drives op de markt.

WD introduceerde onlangs een nieuw kleurenschema voor zijn harddisks zwart staat voor hoge prestaties, blauw staat voor mainstream-modellen en groen staat voor milieuvriendelijk. Op zwart gelabelde modellen krijgen gebruikers vijf jaar garantie.

Prijs en beschikbaarheid

De WD Scorpio Black hard drives zijn verkrijgbaar via geselecteerde resellers en distributeurs in de capaciteiten 160, 250 en 320 GB. De consumentenadviesprijs voor de Scorpio Black harddisk met 320 GB is 189 euro (incl. btw). Meer informatie over de WD Scorpio Black is te vinden op: www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=477.

#####

Over Western Digital

Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.

Ingezonden persbericht