Persbericht

HP 3G Smartphone levert productiviteit onderweg

Amstelveen, 10 juni 2008 -- HP lanceert vandaag de HP iPAQ 914 Series Business Messenger. Deze 3G smartphone is ontworpen met het oog op maximale mobiele productiviteit voor een breed publiek.

De HP iPAQ 914 Series Business Messenger heeft een modieus, glossy, piano-zwart design en is uitgerust met een geïntegreerd QWERTY toetsenbord, Microsoft Windows(TM) Mobile 6.1 Professional besturingssysteem en de meest recente draadloze technologieën(1) .

De HP iPAQ 914 Series biedt de nieuwste technische snufjes: communicatie door spraak en mobiele email, maar ook support voor kritische bedrijfsapplicaties. Het apparaat gebruikt tri-band UMTS/HSDPA en quad-band GSM/GPRS/EDGE wireless technologie waardoor de gebruiker in heel de wereld kan telefoneren(2) en snel toegang tot Internet kan verkrijgen. De geïntegreerde draadloze Bluetooth(TM) en Wi-Fi technologie brengen eenvoudig een connectie tot stand.

'Omdat een steeds groter gedeelte van de beroepsbevolking mobiel is, wordt de functionaliteit van smartphones steeds belangrijker,' aldus Charl Snyman, vice president en general manager, Commercial Products, Personal Systems Group, HP EMEA. 'HP heeft feedback van klanten gebruikt om devices te ontwikkelen die niet alleen connectiviteit, kantoortoepassingen en GPS navigatie leveren, maar ook zakelijke applicaties ondersteunen, waardoor de mobiele professional pas echt 'connected' kan blijven.'

De HP iPAQ 914 Series draait op het Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional besturingssysteem dat ervoor zorgt dat de bekende office applicaties beschikbaar zijn. Daarnaast biedt het toegang tot Internet, vereenvoudigt het e-mailen en het opzetten van een draadloze verbinding en voorziet het in beveiligingsmogelijkheden.

Het apparaat heeft een alfanumeriek QWERTY toetsenbord, een aanraakscherm en een 'five-way' navigatie scroll wieltje dat navigeren door menu's en e-mails met één hand mogelijk maakt. De ingebouwde Cyberon Voice Commander en HP Voice Reply techniek geven de mogelijkheid hands-free te e-mailen en besturingsopdrachten te geven. (3)

Mensen die continue op pad zijn, zullen blij zijn met het navigatiesysteem dat werkt met een ingebouwde GPS ontvanger(4). De HP iPAQ 914 Series beschikt ook over Microsoft Internet Sharing software, waardoor verbinding maken met Internet met een notebook PC -- wanneer breedband datanetwerken beschikbaar zijn - vereenvoudigd wordt.

Naast de nieuwste entertainment applicaties in Windows Mobile 6.1, heeft de HP iPAQ 914 Series een 3-megapixel camera. Foto's die met de iPAQ zijn gemaakt kunnen direct draadloos op accounts van HP's fotoservice Snapfish worden geupload .

De HP iPAQ 914 Series ondersteunt ook de HP Enterprise Mobility Suite, HP's beheer oplossing voor mobiele apparatuur die een eenvoudige setup en beheer 'over-the-air' mogelijk maakt. Met deze suite kunnen bedrijven mobiele apparatuur op afstand beheren, beveiligen en ondersteunen, zodat de devices maximaal presteren en toegang geven tot applicaties, data en netwerken.

Prijs en beschikbaarheid

De Engelstalige versie van de HP iPAQ 914 Series zal in juli in Nederland beschikbaar zijn voor een richtprijs van ¤499 inclusief BTW. De Nederlandstalige versie komt in augustus naar Nederland.

Meer informatie over de HP iPAQ 914 Series: www.hp.com/personal.

Over HP

HP maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten -- van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT infrastructuur behoort HP tot 's werelds grootste IT-bedrijven. HP behaalde wereldwijd een omzet van $ 110,4 miljard over de laatste vier kwartalen, eindigend op 30 april 2008.