Ingezonden persbericht


Interactief platform voor milieubewust omgaan met aankopen voor VISA GreenCard-houders

Den Bosch, 10 juni 2008 RePay International, bekend van de VISA GreenCard, heeft de nieuwe website www.climacount.com gelanceerd. De site biedt kaarthouders een innovatief interactief platform met tal van diensten en brede informatie rondom hun VISA GreenCard. Uiteraard kunnen rekeninghouders hun betalingen en afrekeningen beheren. Maar ze kunnen voortaan ook aangeven welke compensatieprogramma s hun voorkeur hebben en een investering verdienen. De VISA GreenCard biedt momenteel vier programma s: bosbouw, schone energie, energie-efficiency en CO2-opslag.

Uniek aan de site is, dat deze kaarthouders uitgebreid inzicht biedt in de CO2-uitstoot die consumenten veroorzaken. Dat is mogelijk per aankoop en per bestedingssegment, bijvoorbeeld reizen of elektronica. Daarbij is het ook mogelijk om het eigen bestedingsgedrag te vergelijken met andere kaarthouders in dezelfde buurt of stad. Daarmee maakt www.climacount.com de compensatieproblematiek veel concreter en groeit het bewustwordingsproces tussen producten en CO2-uitstoot aanmerkelijk. Zo kan een consument er bijvoorbeeld achterkomen dat hij of zij voor 40 procent meer uitstoot zorgt dan mensen in de directe omgeving.

De VISA GreenCard was de eerste creditcard waarmee consumenten een directe bijdrage aan het milieu kunnen leveren dankzij een CO2-compensatieprogramma. Bij elke aankoop van de kaarthouder wordt vastgesteld wat de aankoop oplevert aan CO2-uitstoot. Deze uitstoot wordt vervolgens volledig gecompenseerd door investeringen in aanplantings- en milieuprojecten. Het compensatieprogramma is voor Nederland ontwikkeld door TNO en staat onder onafhankelijk toezicht van PricewaterhouseCoopers.

VISA GreenCard is lid van www.klimaatcompensatie.nl, het samenwerkingsverband van de zes belangrijkste aanbieders van CO2-compensatie in Nederland. Dit samenwerkingsverband werd op 2 juli 2007 gelanceerd in het bijzijn van minister Cramer van VROM met de onthulling van het keurmerk Klimaatcompensatie . Naast VISA GreenCard zijn vijf andere aanbieders van klimaatcompensatieprogramma s Essent, Greenchoice, KlimaatNeutraal Groep/ Greenseat, Rabobank en Trees for Travel lid van dit samenwerkingsverband.

Met deze innovatieve website zetten we een enorme stap op het gebied van het bewust omgaan met onze leefomgeving , zegt Patrick Bunnik, CEO van RePay International. Door kaarthouders inzicht te bieden in verschillende aspecten van CO2-compensatie, kunnen ze bewuster omgaan met het milieu. Daarnaast profiteren ze tegelijkertijd ook volop van het betaalgemak van een van de meest geaccepteerde creditcards ter wereld.

Over RePay International

RePay International verzorgt de internationale verspreiding van het ClimaCount-creditcardprogramma en is in Nederland bekend door de VISA GreenCard. Het bedrijf ontwikkelt strategische allianties met banken, creditcardmaatschappijen, bedrijven en NGO's die het concept onder licentie koppelen aan hun eigen creditcards. Zo geven aanbieders van creditcards hun klanten de mogelijkheid om CO2-neutraal te consumeren. RePay International werkt bij de internationale introductie van ClimaCount samen met deskundige, onafhankelijke organisaties als CE Delft, PricewaterhouseCoopers en onderzoeksinstituut TNO. RePay International is gevestigd in s-Hertogenbosch en in San Francisco (VS). RePay International is een werkmaatschappij van Tendris Holding B.V., een organisatie die ideeën op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen ontwikkelt en ondersteunt.