Persbericht

HP brengt stijl en entertainment samen in
Next-generation Pavilion notebook portfolio

AMSTELVEEN, 10 juni 2008 -- HP lanceert vandaag drie nieuwe notebook PC's voor de consumentenmarkt. Deze notebook PC's combineren HP's expertise in design met de kennis op het gebied van mobile computing.

De HP Pavilion dv5 en dv7 notebook PC's hebben een glanzende metallic 'mesh imprint' finish, 'magical chrome' aanraakgevoelige (touch) bedieningstoetsen en bieden met één klik intuïtieve toegang tot televisie, foto's, films en muziek vanaf vrijwel iedere locatie.

Ook nieuw is de Compaq Presario CQ50, die hoge kwaliteit combineert met een aantrekkelijk ontwerp.

HP introduceert daarnaast accessoires waarmee de mogelijkheden voor mobiel gebruik uitgebreid kunnen worden. Het nieuwe HP xb4 Notebook Media Docking Station, de muis en de draagtassen zijn in hetzelfde design uitgevoerd en daarmee op de nieuwe notebook PC's afgestemd. Daarnaast zijn er stroomadapters, batterijen voor extra capaciteit en externe webcams beschikbaar.(1)

HP Pavilion notebook PC's zorgen voor krachtig entertainment verpakt in een exclusief design. Het design is tot stand gekomen door in te spelen op toekomstige mode trends en uitgebreid klantenonderzoek en komt tot uiting in innovaties als het 'mesh imprint' oppervlak en de onzichtbare 'magical chrome' bedieningstoetsen die oplichten en geactiveerd worden, wanneer het notebook wordt aangezet. Zachte lijnen, Infinity breedbeeld schermen, het toetsenbord en de touchpad die qua kleur overeenkomen, creëren een dunne en elegante verschijning.

De nieuwe HP Pavilion notebook PC's geven consumenten de keuze uit de nieuwste AMD(TM) en Intel(TM) processoren en een eSATA interface waarmee op hoge snelheid backups op externe opslagdrives gerealiseerd kunnen worden. De notebook PC's zijn ook voorzien van HP's ingebouwde ProtectSmart Hard Drive Protection technologie, die voorheen alleen op de zakelijke notebook PC's verkrijgbaar was. Deze technologie zorgt er automatisch voor dat, wanneer een notebook PC valt, de harde schijf direct stopt met draaien, waardoor de mogelijkheid van verlies van data en files tot een minimum beperkt wordt.


* Voor consumenten die de ideale balans tussen mobiliteit, prestatie en schermformaat zoeken brengt HP de HP Pavilion dv5 Entertainment Notebook PC op de markt. Deze notebook PC heeft een 15,4-inch diagonaal beeldscherm, een uniek design en krachtige entertainment mogelijkheden met optionele afzonderlijke grafische media van NVIDIA en ATI.

100183d.jpg


* The HP Pavilion dv7 Entertainment Notebook PC's hebben een 17-inch diagonaal beeldscherm en een glanzend design en staan garant voor high-definition entertainment voor televisie, foto's, films en muziek. De specificaties maken van deze notebook PC's een volwaardig alternatief voor een desktop PC. De HP Pavilion dv7 combineert een aantal standaard features zoals premium multi-channel audio met opties als een subwoofer, Blu-ray optical drive, ingebouwde TV tuner en de zware grafische toepassingen van ATI en NVIDIA.(2)

Stijlvol op een eenvoudige en betaalbare manier

De veelzijdige Compaq Presario CQ50 Notebook PC is ontworpen voor mensen die altijd op pad zijn. Het 15,4-inch diagonaal beeldscherm, het nieuwe industriële design en de HP Imprint afwerking, samen met een aantal optische drives, ingebouwde draadloze technologieën, audio van hoge kwaliteit, een webcam en analoge microfoonmogelijkheden zorgen ervoor dat de gebruiker altijd en overal de meest uiteenlopende PC toepassingen tot zijn beschikking heeft.

Persoonlijke accessoires voor een mobiele lifestyle

Het HP xb4 Notebook Media Docking Station combineert het comfort van een normale notebook standaard met de aansluitingsmogelijkheden van een port replicator. Gemakkelijk en eenvoudig in gebruik door het feit dat voor het installeren van het docking station geen extra software nodig is en connectie tot stand komt door middel van één kabel die alle signalen - USB, video, audio en stroom - doorgeeft. Het docking station bevat speakers, een subwoofer en een extra audio-in poort voor het afspelen van muziek op MP3 spelers en andere externe apparatuur.

Prijs en beschikbaarheid


* De richtprijs van de HP Pavilion dv5 Entertainment Notebook PC is vanaf ¤ 799.


* De HP Pavilion dv7 Entertainment Notebook PC is beschikbaar vanaf een richtprijs van ¤ 799.


* De Compaq Presario CQ50 Notebook PC heeft een richtprijs vanaf ¤ 499.


* Deze HP Pavilion en Compaq Presario notebook PC's zijn vanaf juli beschikbaar.


* Het HP xb4 Notebook Media Docking Station heeft een adviesprijs van ¤ 249 en is vanaf augustus verkrijgbaar.

Over HP

HP maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten -- van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT infrastructuur behoort HP tot 's werelds grootste IT-bedrijven. HP behaalde wereldwijd een omzet van $ 110,4 miljard over de laatste vier kwartalen, eindigend op 30 april 2008.