Nederlandse Spoorwegen

10 juni 2008

Noodles en Pasta op het station

Nieuwe formules Julia's en Yam Yam

NS Poort dochter Servex introduceert de internationale keuken met Julia's en Yam Yam op het station. Met deze nieuwe Italiaanse en Aziatische formules speelt NS verder in op de wensen van haar klanten. Bij zowel Julia's als Yam Yam kunnen mensen zelf hun (warme) maaltijd samenstellen en deze ter plaatse nuttigen of meenemen. Planning is om dit najaar in Leiden en Amsterdam Centraal station de eerste Julia's vestigingen te openen. Deze formule is door Servex zelf ontwikkeld. Evenals Yam Yam biedt Julia's een combinatie van gezond - warm - eten en zitgelegenheid, maar ook de mogelijkheid om de maaltijd mee te nemen voor onderweg. De ingrediënten komen rechtstreeks uit diverse kleine fabrieken in Italië en de maaltijden worden ter plaatse voor de klant bereid. Er is keuze uit verschillende soorten pasta en diverse sauzen en salades.

Yam Yam is een reeds bestaande formule die nu ook op stations wordt geïntroduceerd. Stationsbezoekers kunnen er hun eigen Aziatische gerecht samenstellen, om dat ter plaatse op te eten of mee te nemen. De eerste Yam Yam vestigingen zijn deze zomer voorzien op de stations Eindhoven en Groningen. Later dit jaar volgt Leiden.

Nieuw assortiment Proefstation Leiden is nu compleet De komst van Julia's en Yam Yam maakt het winkelaanbod van Proefstation Leiden compleet. Station Leiden Centraal geldt als proefstation, waar de reizigers de verschillende concepten kunnen uitproberen. Onder meer via de site www.mijnproefstation.nl worden klanten uitdrukkelijk uitgenodigd om hun mening te geven.

De Servicewereld zal bestaan uit de kaartverkoop en serviceverlening van NS, GWK Travelex, en de nieuw te ontwikkelen toiletgroep (op basis van de onlangs gehouden ontwerpwedstrijd). Fietsen stallen en huren, bagagekluizen en een pasfotohokje completeren deze dienstverlening. In de Health & Beautywereld bieden Etos, Parfumerie Mooi en een StationsApotheek hun diensten aan. De Media & Eventswereld wordt gevormd door Ako en Free Record Shop. De Foodwereld bestaat uit een aantal bestaande formules als AH To Go, La Place, Smullers, Burger King en Shakies, de Brooodzaak en uiteraard Julia's en Yam Yam. Verder zal in de Mode & Sportwereld een Pieces & Only winkel komen. Tot slot zal naast de bestaande bloemenwinkel nog een Hema openen op station Leiden.

Noot aan de redactie
Meer informatie: Michiel Jonker, woordvoerder voor NS Poort 030-2357070\

NS Reizigers B.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124362

Datum 10 juni 2008
Pagina 2/2

NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen treinreizigers hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De trein is een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 379 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.
NS Reizigers zorgt voor het rijden van de treinen en de informatie en service aan de reizigers op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken worden om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.
NS deelt het spoorwegnet - het drukst bereden van Europa - met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.


---- --