Rookverbod kost veel horecaondernemers de kop


Ondernemers ten onder

HAARLEM, 20080610 -- Door het naderende rookverbod van 1 juli staan er op dit moment al bijna een kwart (24.3%) meer horecazaken in de verkoop. Ondernemers zien met grote zorg het verbod tegemoet en met het verbod de dalende klandizie en dus inkomsten. Het schip wordt verlaten voordat het te laat is en de ondernemers ten onder gaan.

Tivadar Tullner, eigenaar van horecasite.nl de grootste aan- en verkoopsite van ondernemend Nederland, constateert het stijgende aanbod van horecaondernemingen op zijn website. "Begin 2008 stonden er 1350 ondernemingen te koop in Nederland tegen begin juni al 1600 en dit aantal stijgt nog met de dag. Het betreft hier voornamelijk cafés, restaurants en bars, welke te lijden hebben onder het aanstaande verbod".
Horecasite.nl is de grootste aan- en verkoopsite van horecaobjecten. Horecaondernemers en alle horecamakelaars maken gebruik van de website om hun objecten te verkopen. Horecasite heeft 70.000 unieke bezoekers per maand welke gezamenlijk goed zijn voor 900.000 bekeken pagina's.





Ingezonden persbericht