ERP Implementatie kinderspel met vierde versie Sensus


Sensus-ViV vormt missing link tussen ERP-maker en ERP-klant

MAARSSEN, 20080610 -- Implementeren en aanpassen van ERP-pakketten wordt aanzienlijk eenvoudiger met de komst van Sensus ViV. Sensus ViV is de vierde versie van de procesmanagementsoftware ontwikkeld in opdracht van de Sensus-methode uit Maarssen. De nieuwe software vormt de verbinding tussen ERP-bouwers enerzijds en ERP-klanten anderzijds.

"ERP-implementatie gaat het makkelijkst als organisaties hun eigen processen duidelijk in beeld hebben. Dan is precies duidelijk wie wanneer wat moet doen en hoe de automatisering daarbij moet ondersteunen", vertelt Gregor Dekkers van De Sensus-methode. "Ons bureau is expert op het gebied van procesverbetering en procesbeschrijving. We hebben een methode ontwikkeld om organisaties te helpen hun processen helder en breed gedragen te krijgen. Zo mogelijk verbeteren we ze. Hulpmiddelen bij ons advieswerk zijn de methode en de bijbehorende software. Organisaties kunnen echter ook zelfstandig met de methode en de software aan de slag."

De laatste tijd vraagt de markt ons steeds vaker om een koppeling tussen de Sensus-software en ERP-software. "Praktisch gesproken moeten de definities van datavelden die voortkomen uit de workflow van alle activiteiten op alle niveaus in een organisatie, automatisch kunnen worden ingelezen in een ERP-pakket. Dat kan nu met Sensus ViV. Zowel vooraf, gedurende de implementatiefase, als achteraf: "Ook na de implementatie van een ERP-pakket, als er wijzigingen in de werkwijze of organisatie komen, kun je met Sensus ViV heel makkelijk de nodige wijzigingen in het ERP-pakket tot stand brengen", aldus Dekkers.
Sensus ViV kan prima geïntegreerd worden met ERP-pakketten zoals NCCW, Centric, Allshare, SG, DATABALK, DECOS, Itris en Navision. Daartoe is het programma helemaal opnieuw gebouwd in Java. Ook biedt de nieuwe versie uitgebreide mogelijkheden tot publicatie op intra-, inter- of extranet.

De kracht van de Sensus-methode en de bijbehorende software is dat het procesbeschrijving zichtbaar, concreet en voor iedereen begrijpbaar maakt.
De mogelijkheden om resultaten te publiceren op internet of intranet zijn nog verder uitgebreid. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden om de presentatie aan te passen aan de (huis)stijl van de organisatie. Meer informatie is te vinden op www.sensus-methode.nl. De release is naar verwachting in de loop van het vierde kwartaal van 2008.

Over de Sensus-methode

De Sensus-methode is ontwikkeld door het gelijknamige bureau uit Maarssen. De methode brengt met behulp van gespecialiseerde interviewtechnieken en een systeem van acht iconen alle processen in bedrijven en organisaties op begrijpelijke en concrete manier in beeld.
Door deze benadering kan iedereen in een organisatie - van top tot werkvloer - intensief betrokken worden bij het in beeld brengen en vervolgens verbeteren van processen. De Sensus-methode ondersteunt klanten met advies, training, interviewtechniek en software.