Gemeente Lopik

Nieuws

Jeugdparticipatieavond in Lopik

Samen met een aantal jongeren heeft Jongerenopbouwwerk SSL op dinsdag 10 juni a.s. om 19.45 uur in De Schouw in Lopik een avond met de gemeenteraadsleden opgezet. Het jongerenparticipatieproject moet jongeren uit de gemeente Lopik enthousiast maken om samen met de leden van de gemeenteraad mee te denken over alle zaken die in de gemeente Lopik spelen.

Programma van de avond

19.30 uur, Zaal open en ontvangst jongeren en raadsleden.

19.45 uur, Aanvang avond. Verschillende jongeren zullen een korte presentatie geven van wat zij belangrijk vinden of hoe zij de gemeente Lopik zien in 2010.

20.30 uur, Jongeren en raadsleden geven aan wat het meest belangrijk is in de komende tijd.

20.45 uur, Pauze.

21.10 uur, Aan de hand van stellingen gaan jongeren en raadsleden met elkaar in discussie.

21.30 uur, Einde avond en gelegenheid tot napraten.

Jongerenopbouwwerk SSL

Uiteraard is het extra belangrijk om mee te denken, te praten en waar mogelijk te beslissen over die zaken waar jongeren direct belang bij hebben. Het gaat dan om alles waar de gemeente Lopik direct danwel indirect voor de uitvoering verantwoordelijk is. Voor het opstarten van het project is het Jongerenopbouwwerk van SSL verantwoordelijk.

Het Jongerenopbouwwerk van SSL heeft in de gemeente Lopik daarnaast de volgende taken:

* Ambulant werk

* Ondersteuning jongeren initiatieven

* Voorlichting over alcohol, tabak en drugs
* Sportbuurtwerk

* Overleg met instanties

SSL heeft twee jongerenopbouwwerkers:

Joey Naus: hij houdt zich met name bezig met het opzetten en ondersteunen van sportactiviteiten en ondersteunen van jongeren initiatieven. Telefoonnummer 06 17449407.

Rob Wiersma: hij houdt zich met name bezig met ambulant werk en ondersteunen van initiatieven. Telefoonnummer 06 13631190.