WSPA gaat wereldwijd met dierenbescherming online


World Society for the Protection of Animals lanceert nieuwe website

LONDEN, 20080610 -- De World Society for the Protection of Animals (WSPA) heeft in Engeland een nieuwe website gelanceerd. Voor september staan nog meer websites in zes verschillende talen op stapel. De nieuwe sites zijn ontwikkeld met gebruik van de software van SDL Tridion.

WSPA heeft de oplossing van SDL Tridion ook gebruikt voor de ontwikkeling van Animal Welfare Online, een extranet dat is gericht op dierenbescherminginstanties over de hele wereld die zijn aangesloten bij WSPA. De site moet de uitwisseling van informatie verbeteren en lokale markten voorzien van achtergronden en tips over dierenbescherming.

"De online inkomsten nemen ieder jaar toe en het is voor ons belangrijk dat we de strategische middelen hebben om onze supporters ook online te kunnen binden," zegt Mike Walton, Head Digital bij WSPA. "De websites van WSPA zijn onze belangrijkste marketinginstrumenten. Het is voor onze organisatie essentieel om een wereldwijd publiek te bereiken, in hun eigen taal. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de best mogelijke WCM-technologie in te zetten zodat wij content wereldwijd efficiënt kunnen beheren en de organisatie kan blijven steunen op een constante stroom lange termijn donaties."

"Sinds we de nieuwe software gebruiken, is het team aanzienlijk minder tijd kwijt aan het onderhoud van de websites. Sites kunnen nu worden uitgerold in uren in plaats van weken. Voor de komende maanden hebben we WSPA sites gepland voor twaalf verschillende markten, in zes verschillende talen. De software van SDL Tridion stelt ons in staat om deze sites over de hele wereld te coördineren.", aldus Walton.

Het leden extranet (Animal Welfare Online) gaat een schat aan achtergrondinformatie aanbieden, variërend van instructie over sponsorwerving tot gedetailleerde rapportages over uiteenlopende dierenbeschermingkwesties. "Ons wereldwijde extranet zal het delen van informatie bevorderen.", zegt Walton. "Bijna duizend organisaties verspreid over 153 landen zullen toegang hebben tot de site."





Ingezonden persbericht