Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 7 mei 2008

CCCP en HEMA winnen WEBBY AWARD

CCCP en HEMA hebben een Webby Award gewonnen. Dat is gisteren in New York bekend gemaakt. De Webby, de internationaal hoogst haalbare erkenning voor online marketing ­ of de Oscar voor internet, zoals de prijs ook wel genoemd wordt ­ werd gewonnen in de categorie 'Viral Marketing' met de HEMA Viral. Dit jaar kende de Webby bijna 10.000 inzendingen uit meer dan zestig landen. De prijs wordt uitgereikt in New York op 10 juni. De viral is te vinden op: http://producten.hema.nl

HEMA gaf CCCP de opdracht om aandacht te trekken voor hun vernieuwde website (waar vanaf dat moment alle HEMA-producten te koop zijn), door een aansprekend viral filmpje. Maar waarom een filmpje maken om de website te promoten als de website zelf als viral kan fungeren? Vanuit deze gedachte ontstond het idee om de website van HEMA tot leven te brengen. In een Rube Goldberg-achtige kettingreactie komen de producten op de site in beweging. Uiteindelijk ontstaat er in een feestelijke climax de simpele boodschap: 'De producten van HEMA vind je nu ook op hema.nl'.

Het resultaat was overweldigend. De link naar de viral website verspreidde zich razendsnel over internet. Na één maand waren er meer dan 1,5 miljoen bezoekers. De viral was terug te vinden op weblogs in veel Europese landen, maar ook in China, Rusland, Japan, Brazilië, de VS en Zuid-Afrika. Het oer-Hollandse bedrijf HEMA kreeg wereldwijd fans, getuige reacties die werden achtergelaten op de weblogs.

Eerder wonnen HEMA en CCCP met deze viral een zilveren lamp bij de ADCN, zilver bij de Spin Awards, een Pencil bij The One Show, een eervolle vermelding van de ADC en the Award for Best Next Generation Ad bij the Ad Tech Awards in San Francisco.

Credits
Bureau: CCCP
Creative Director: Rogier Cornelisse Creatie: Philip Brink, Hugo van Woerden Business Director: Jacqueline Kouwenberg Projectmanager: Saskia Geesink Online Projectmanager : Dimitri Michels: Contact bij Klant: Barbera Wolfensberger, Wenneke Chillon-Hund, Angelique de Hont
3d: Addikt (Jurriaan Hos) Sound: Soundcircus Kees Kroot (Feike de Wit)
Technische uitvoering: Satama Flashfabriek (Elvin Dechesne, Sander Riel)

Neem voor meer informatie contact op met Rogier Cornelisse (creatief directeur, CCCP Advertising): rogier@cccp.nl | +31 6 20 60 92 96.

Of bij HEMA met Marieke Noordanus: marieke.noordanus@hema.nl | +31 6 48 10 44 94.

Kijk voor meer informatie over de Webby Awards op: www.webbyawards.com