Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwegein, 27 mei 2008

Aantal deelnemers PROVADA gegroeid

Van 10 tot en met 12 juni aanstaande is PROVADA weer het centrum van de vastgoedbranche in Nederland. De 20.000 m standruimte is volledig verhuurd aan vaste deelnemers van het vastgoedplatform, maar ook aan een aantal nieuwe zoals bijvoorbeeld OVG, Blauwhoed, NS Poort, Syntrus Achmea Vastgoed, ABN AMRO en de gemeenten Emmen, Enschede, Hengelo en Kampen.

PROVADA wil zich steeds verder inhoudelijk verbreden, zonder een specifiek thema aan zich te verbinden. Dit jaar is er bij de deelnemers veel aandacht voor duurzaamheid. Zo wordt er op woensdag 11 juni door een aantal grote marktpartijen het congres 'De Kwaliteit van Duurzaamheid' georganiseerd en zijn iedere dag meerdere initiatieven op kleinere schaal met duurzaamheid als thema.

CO2-neutraal
PROVADA is dit jaar CO2-neutraal. De CO2-uitstoot die bij benadering zal worden veroorzaakt voorafgaand aan en tijdens de beurs is vooraf geïnventariseerd. Het totaal komt uit op 559 ton, waarvan 475 ton CO2 veroorzaakt wordt door uitlaatgassen van auto's van bezoekers (80%) en openbare vervoersmiddelen (20%). Ter compensatie van de geïnventariseerde uitstoot heeft PROVADA gekozen voor de OCO2MIX van GreenWise. John Kerkhoven, Commercieel Directeur PROVADA: "Bezoekers hebben er goed op gereageerd dat ze de beurs dit jaar CO2-neutraal met de auto of openbaar vervoer kunnen bereiken."

Kennisplatform
Nieuw op PROVADA is het Kennisplatform. Vastgoedvacaturebank.nl neemt met dit platform het initiatief tijdens de beurs de vastgoedgerelateerde onderwijsinstellingen gedurende drie dagen in contact te brengen met het bedrijfsleven en de brancheverenigingen. Een groot aantal Nederlandse vastgoedgerelateerde onderwijs- en kennisinstellingen hebben zich al aangemeld voor het Kennisplatform.

Meer bezoekers verwacht
PROVADA verwacht dit jaar 18.000 tot 20.000 bezoekers; een behoorlijke groei ten opzichte van de 15.000 in 2007. Iedere dag worden er verschillende congressen, bijeenkomsten en sessies gehouden met een ruime keuze aan onderwerpen. Het volledige programma is terug te vinden op www.provada.nl. Hier kan men zich ook vooraf registreren voor de beurs en de verschillende congressen. Zoals voorgaande jaren, vindt PROVADA weer plaats in de RAI te Amsterdam.

Einde Bericht

Achtergrondinformatie (