Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Infor presenteert nieuwe versie van Infor PLM Runtime voor de kleding- en schoenenindustrie

Uitgebreide functionaliteiten helpen fabrikanten nieuwe producten sneller op de markt te brengen en de samenwerking met leveranciers te optimaliseren

Barneveld - 10 juni 2008 - Infor kondigt vandaag de nieuwste versie van Infor PLM Runtime aan, een uitgebreide Product Lifecycle Management (PLM) oplossing voor de kleding- en schoenenindustrie. Met bijna veertig nieuwe functionaliteiten biedt de nieuwe versie fabrikanten de juiste hulpmiddelen om de samenwerking met leveranciers, en de efficiëntie van productontwikkeling en marktintroducties te verbeteren. Infor PLM Runtime helpt kleding- en schoenenfabrikanten over de hele wereld met het ontwerpen, vervaardigen en distribueren van vernieuwende producten.

Door de alsmaar veranderende consumentenvraag is de levenscyclus van seizoensgebonden producten in de hedendaagse mode-industrie slechts enkele weken. Deze beperkte bewegingsvrijheid noodzaakt fabrikanten de samenwerking met leveranciers te verbeteren om zo een meer efficiënte toeleveringsketen te realiseren. Als er ergens in de totale keten onverwachte wijzigingen optreden, stelt Infor PLM Runtime ondernemingen in staat zich hieraan aan te passen zonder dat de normale bedrijfsvoering verstoord wordt. Bijgevolg vermindert hierdoor het risico dat de dienstverlening richting klanten in gevaar komt. De nieuwe versie bevat tevens een nieuwe self-service-functionaliteit die leveranciers helpt bij het verkrijgen van de meest actuele informatie waardoor de communicatie binnen de hele toeleveringsketen verbetert en de productietijd en distributiekosten aanzienlijk teruggedrongen worden. Volgens een recent onderzoek van de Aberdeen Group, lopen kleding- en schoenenfabrikanten in vergelijking met andere sectoren voorop als het gaat om het gebruik van PLM-software. Vijftig procent van de kleding- en schoenenfabrikanten gebruikt PLM-software of heeft het voornemen om het te gaan gebruiken. Deze software stelt hen in staat de strakke productie-, kost- en inkomstendoelstellingen te beheren, terwijl on-time levering van de producten garant staat voor betere rentabiliteit.

Infor PLM Runtime biedt de volgende nieuwe functionaliteiten:


- Beheer van de toeleveringsketen. Door deze functionaliteit kunnen fabrikanten de levering door verschillende toeleveranciers beheren, waardoor de leveringen tijdig en binnen budget geschieden.


- Cross-brand checking. Fabrikanten die meerdere merken in hun assortiment hebben, kunnen met deze functionaliteit de consistentie en het unieke van elk afzonderlijk merk waarborgen.


- Meer universele symbolen voor wasetiketten (care labels). Was- en verzorgingsaanwijzingen van producten die wereldwijd verkocht worden, hoeven hiermee niet langer vertaald te worden.


- Sample orderverwerking. Deze functionaliteit stelt de fabrikant in staat verschillende offertes te verzenden die automatisch omgezet kunnen worden naar verkooporders. Hierdoor kunnen fabrikanten nieuwe toeleveranciers evalueren zonder dat het productieproces wordt verstoord.


- Verbeterd calculatieprogramma. Hiermee kunnen meerdere productie- en leveranciersscenario's nagebootst worden, waaruit fabrikanten een optimale keuze kunnen maken om de kosten te minimaliseren. Met deze functionaliteit kunnen fabrikanten eenvoudig secondaire en tertiaire leveranciers selecteren om snel de benodigde materialen in te kopen, rekening houdend met de correcte kostprijs.

"Steeds meer kleding- en schoenenfabrikanten outsourcen hun productieproces naar lagelonenlanden om de kosten te beperken. Hierdoor komen deze ondernemingen voor een nieuwe uitdaging te staan wat betreft efficiënte communicatie", aldus Rory Granros, directeur Industry & Product Marketing, Proces Industries en PLM bij Infor. "Door de nieuwe verbeteringen in Infor PLM Runtime is een fabrikant in staat om deze uitdagingen op effectieve wijze het hoofd te bieden. Productgegevens zijn wereldwijd door de hele organisatie te monitoren en de communicatie met leveranciers wordt tijdens de kritieke ontwikkelingsfase sterk verbeterd.

Infor PLM Runtime is beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Duits en Chinees.

Over Infor

Infor levert branchespecifieke software aan ondernemende organisaties. De oplossingen van Infor hebben ervaring als het ware ingebouwd gekregen, zodat bedrijven van ieder formaat zich ondernemender kunnen opstellen en zich sneller kunnen aanpassen aan veranderingen. Met meer dan 70.000 bedrijven klanten geeft Infor de naam softwarebedrijf een andere betekenis.