Ingezonden persbericht


Alcatel-Lucent breidt Triple Play Service Delivery Architecture (TPSDA) verder uit

Architectuur ondersteunt innovatieve diensten en bedrijfsmodellen

Rijswijk, 10 juni 2008 â¤* Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) heeft zijn Triple Play Service Delivery Architecture (TPSDA) verder uitgebreid. Daardoor zijn klanten in staat nieuwe, hoogwaardige en innovatieve multimediaservices te ontwikkelen. De uitbreidingen voorzien in mogelijkheden om klanten en businesspartners de kwaliteit en content te bieden, die zij zich wensen tegen een prijs die zij bereid zijn te betalen. De architectuur gaat zo verder dan de initiële en algemene eisen die aan IPTV, spraak- en internetdiensten gesteld worden.

Serviceproviders richten zich sterk op een maximaal rendement op hun investeringen, helemaal nu zij hun netwerken uitbouwen met het oog op triple play-diensten voor consumenten. De nieuwe mogelijkheden die Alcatel-Lucent introduceert, stellen serviceproviders in staat meer en betere breedbandcontent en applicaties aan te bieden.

De Triple Play Service Delivery Architecture van Alcatel-Lucent verschilt sterk van de eerste-generatie breedbandoplossingen. Deze laatste werken nog op basis van 'best effort' bij het verwerken van internetverkeer. De nieuwe architectuur biedt mogelijkheden voor het gedistribueerd instellen van beleidsregels. Daarbij is het onder meer mogelijk verschillende diensten aan consumenten te leveren, waaronder beheerde diensten als IPTV en spraak, en niet-beheerde diensten als High-Speed Internet (HSI). TPSDA is uniek doordat deze architectuur alle onderdelen van het netwerk gebruikt om beleidsregels end-to-end af te dwingen.

'De opkomst van tal van online diensten en applicaties die via Triple Play-netwerken worden geleverd, is van invloed op de manier waarop serviceproviders hun netwerkarchitectuur moeten benaderen', zegt David Vorhaus, analist bij de Yankee Group. 'Door te kiezen voor een benadering waarbij de voorkeuren van abonnees en applicatie-eisen beheerd kunnen worden, zoals bij de TPSDA van Alcatel-Lucent, zijn Triple Play-providers in staat een superieure online ervaring te bieden. Zij kunnen daarnaast extra waarde leveren aan abonnees, contenteigenaren, applicatieleveranciers, adverteerders en andere belangrijke spelers in de waardeketen.'

Met de recente aankondiging van de opwaardering naar terabitprestaties van de 7450 Ethernet Service Switch en de 7750 Service Router breidt Alcatel-Lucent de mogelijkheden van TPSDA sterk uit. De capaciteit is meer dan verdubbeld, terwijl de systemen hetzelfde compacte formaat hebben behouden. Ook zijn er geen wijzigingen aangebracht in de gemeenschappelijke controlemodules. Verder is een uitgebreid portfolio van beheerde online breedbandcontentdiensten mogelijk met fijnmazige applicatiebeschikbaarheid op basis van Deep Packet Inspection. Software-uitbreidingen, waaronder ondersteuning voor PPPoE termination, bieden een naadloze en gefaseerde migratie van legacy HSI-services naar een Triple Play-netwerk. Zo kunnen operators hun investeringen in legacy Broadband Remote Access Servers (BRAS) beschermen.

'Alcatel-Lucent heeft al meer dan 50 TPSDA-netwerken geïmplementeerd. Onlangs kondigden we de allereerste terabitservicerouter aan, die de grootschalige capaciteit levert, die nodig is voor hoogwaardige videocontent en services', zegt Basil Alwan, President van de IP-activiteiten van Alcatel-Lucent. 'Met de uitbreidingen van dit moment bieden we de technologische innovatie die de basis is voor de volgende fase in carriernetwerken, dienstverlening en bedrijfstransformatie.'

Voor een overzicht van alle hardware- en softwarevernieuwingen van het Service Router-portfolio van Alcatel-Lucent zie het volledige Engelstalige persbericht.

# # #

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en is een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2007 een gecombineerde pro-formaomzet van 17,8 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.



Ingezonden persbericht