Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Elspeet-  Eenzijdig ongeval na negeren stopteken          |
Een 49-jarige automobilist uit Elspeet is maandag 9 juni aangehouden onder meer voor het rijden onder invloed. Een agent die de man tijdens een verkeerscontrole op de Staverdensweg in Elspeet een stopteken gaf, werd bijna aangereden. In zijn poging om aan de politie te ontkomen verloor de man de macht over het stuur en reed op de Molenweg de berm in.

De agenten hielden omstreeks 15.30 uur een verkeerscontrole en verwezen automobilisten naar een parkeerhaven. Op een gegeven moment gaf één van hen een naderende bestuurder een stopteken, maar de man gaf hieraan geen gevolg. De agent werd bijna aangereden en zag dat de man met hoge snelheid wegreed. Zij gingen achter de auto aan en zagen in de verte een stofwolk die vermoedelijk door de automobilist veroorzaakt werd. Bleek dat hij op de Molenweg van de weg was geraakt en in een greppel tot stilstand was gekomen. De auto raakte flink beschadigd. De man bleek alcohol gebruikt te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 1.7 promille. Zij rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Harderwijk- Man aangehouden voor zware mishandeling       |
Maandagavond 9 juni is een 26-jarige inwoner van Harderwijk aangehouden wegens zware mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot. De man had op de Achterste Wei een bierglas tegen het hoofd van het slachtoffer geslagen, waardoor deze een slagaderlijke bloeding kreeg.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding dat er iemand gewond was geraakt bij een onenigheid op de Achterste Wei. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de dader en het slachtoffer inmiddels voor behandeling naar het ziekenhuis waren. De 26-jarige werd na behandeling van een wond aan zijn hand aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De 19-jarige man werd ook behandeld en moest een nacht in het ziekenhuis blijven.

|     |Elburg - scholier gewond na aanrijding                    |
Een 13-jarige scholier uit Oldebroek is maandag 9 juni op de Oostelijkse Rondweg in Elburg gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De jongen is met diverse verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

De aanrijding gebeurde rond 07.50 uur toen de jongen vanaf het Achterwegje de rondweg wilde oversteken. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een auto die bestuurd werd door een 21-jarige Nunspeetse. De tiener werd geschept en kwam met zijn hoofd tegen de voorruit. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

|     |Elburg - brand door werkzaamheden                         |
De brandweer Elburg rukte maandag 9 juni met meerdere eenheden uit naar een brand aan de Ledige Stede in Elburg. De brand was snel onder controle en de schade bleef beperkt.

Door het afbranden van een oude verflaag bij een zorgcomplex in de oude binnenstad was een deel van de dakgoot gaan branden. Het vuur was onder het dakbeschot geslagen en door de aanwezigheid van een brandmelder kwam het automatische brandalarm van het complex bij de alarmcentrale binnen. Kort daarop werd de brand ook telefonisch gemeld. Gezien de ligging in de binnenstad en de aanwezigheid van meerdere mensen in het complex rukte de brandweer met twee blusvoertuigen en een hoogwerker uit. Men had de brand snel onder controle en voor de bluswerkzaamheden werd een deel van de binnenstad afgesloten.

|     |Ermelo - man bekneld onder vrachtwagen                    |
Een 54-jarige man uit IJsselmuiden is maandagmiddag 9 juni gewond geraakt toen bij het lossen van een lading hout bij een bedrijf aan de Jhr.dr. C.J. Sandbergweg zijn vrachtwagen kantelde. Hij liep een beenbreuk op en is in het ziekenhuis behandeld.

Het slachtoffer wilde omstreeks 12.30 uur een lading hout lossen. Op het moment dat hij op de vrachtwagen tussen de cabine en de hijskraan stond, kantelde zijn voertuig. De man kwam met zijn been tussen de cabine en de kraan vast te zitten. Brandweer en ambulancepersoneel wisten hem te bevrijden, waarna hij naar het ziekenhuis werd vervoerd. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

|     |Ermelo - ongeval bij wildrooster                          |
Een 17-jarige Ermelose tiener is maandagmiddag 9 juni bij een ongeval op de Sprielderweg in haar woonplaats gewond geraakt. Zij is voor behandeling naar het ziekenhuis in Harderwijk gebracht.

Het meisje reed met haar rollerskates over het fietspad richting Speuld. Na het afrijden van een helling kwam ze bij een wildrooster. Dit zorgde voor problemen waardoor het meisje een lelijke smak maakte. Zij liep letsel aan handen en knieën op en is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

|     |Harderwijk - brand in bedrijfshallen                      |
De brandweer heeft maandagmiddag 9 juni met meerdere eenheden en brand bestreden bij een bedrijf aan de Fahrenheitstraat in Harderwijk. De brand was ontstaan in een sorteermachine waarmee rollen papier worden getransporteerd. De schade is aanzienlijk.

De brand werd even voor 16.00 uur gemeld en bleek in een machine te woeden die in twee hallen stond opgesteld. De brand zorgde voor de nodige rookontwikkeling en gezien de omvang werden meerdere bluseenheden ingezet. De brand trok veel publiek en de weg werd tijdelijk afgesloten.

Aangezien de rook in de hallen bleef hangen en het brandende papier uit de machine verwijderd moest worden, werd een speciale shovel opgeroepen. Deze shovel heeft een beveiligde cabine, waardoor de bestuurder geen hinder van de rook ondervindt.

Nadat deze was gearriveerd, had men de brand snel onder controle. Tijdens de brand bleek dat de bedrijfshulpverlening van het bedrijf goed werkte. Politie en brandweer kregen snel de benodigde informatie waardoor adequaat kon worden opgetreden.

|     |Hattem - gewonde kat                                      |
De politie stelt een onderzoek in naar het verwonden van een kat aan de Reest in Hattem. Het dier is mogelijk met een luchtdrukwapen beschoten en de politie vraagt mensen die iets over het gebeurde weten, contact op te nemen met 0900 - 8844.

De eigenaar van het dier heeft onlangs aangifte gedaan. De kat zou woensdagochtend 28 mei overstuur de tuin zijn in gerend. Een paar dagen later ontdekte de eigenaar dat het dier een ontstoken verwonding had. Een geraadpleegde dierenarts vermoedt, dat het dier beschoten is. De eigenaar heeft aangifte gedaan en de politie zoekt getuigen.

Einde berichten
---


---


---

---- --