Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders


1. Nieuw bestemmingsplan Oudwijk, Kromme Rijn e.o. Het voorontwerp bestemmingsplan Oudwijk, Kromme Rijn e.o. is vrijgegeven voor inspraak. Het voorontwerp ligt ter inzage van donderdag 19 juni tot en met woensdag 16 juli 2008, in deze periode kunnen inspraakreacties worden ingediend.

Door een nieuw bestemmingsplan te maken ontstaat er voor het hele gebied een plan met actuele bouw- en gebruiksregels. Dit voorkomt dat bewoners of organisaties steeds weer bijzondere procedures moeten doorlopen als zij aanvragen voor kleine of grote (ver)bouwplannen indienen. In het grootste deel van de wijk vinden de komende jaren geen ontwikkelingen plaats. Van dit deel is de bestaande situatie van de wijk in juridische (bestemmingsplan)voorschriften vastgelegd. Er mag op die plekken beperkt worden gebouwd en uit- of bijgebouwd. Ook is heel beperkt verandering van het gebruik van bebouwing en openbare ruimte mogelijk. Daarnaast vindt een aantal ontwikkelingen plaats in het plangebied, zoals woningbouw ten noorden van het Meerstroomcollege. Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen te verwachten, onder meer op het Dela-terrein die nog niet voldoende concreet zijn om in het bestemmingsplan op te nemen. Indien deze ontwikkelingen gedurende de planprocedure voldoende duidelijk worden, wordt bekeken of ze alsnog worden opgenomen in de juridische regeling. Zo niet, dan moeten er te zijner tijd aparte procedures voor worden gevoerd.

Inloopbijeenkomst
Op woensdag 9 juli 2008 vindt een inspraak- en informatieavond over het voorontwerp bestemmingsplan plaats in de ontmoetingsruimte van het Rode Kruis, Koningsweg 2 te Utrecht. Tussen 18.30 tot 21.00 uur zijn belangstellenden welkom. Het voorontwerp bestemmingsplan is vanaf 19 juli te bekijken op www.utrecht.nl/bestemmingsplan-okr. Ook ligt het plan ter inzage bij het Informatie Centrum Gemeente Utrecht (Neudeflat), de Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling (Rachmaninoffplantsoen 61) en het Wijkbureau Oost (Burgemeester Reigerstraat 78).

Meer informatie: Jeroen Bos, 030 - 286 16 83