Hulpverlening Gelderland Midden

stopper

In iedere roker zit een stopper

Hulpverlening Gelderland Midden organiseert het regionale deel van de campagne In iedere roker zit een stopper. Zelfs notoire rokers die van alles deden om te roken, hebben bewezen dat ze kunnen stoppen. Zo blijkt uit onderzoek van TNSNIPO die in opdracht van STIVORO onderzoek heeft gedaan onder 1200 rokers en ex-rokers. De resultaten maken duidelijk dat iedereen kan stoppen. Dat gegeven staat dan ook centraal in de nieuwe campagne van KWF Kankerbestrijding, Nederlandse Hartstichting, Astma Fonds en STIVORO.

Uit het onderzoek van TNS-NIPO blijkt ook dat 61% van de rokers een ex-roker kent van wie ze het idee hadden dat die nooit zou kunnen stoppen. Hoe en wanneer mensen stoppen met roken, bepalen ze overigens zelf. Daarbij kan stoppen-met-rokenondersteuning op maat goed van pas komen. Hiervoor, maar ook voor allerlei handige tips, kunnen rokers terecht op www.stivoro.nl.

Stopstory

De In iedere roker zit een stopper-campagne bestaat uit verschillende elementen, waaronder tv- en radiocommercials waarin ex-rokers aan het woord komen. Ook wordt er een speciale campagnesite gelanceerd, die bereikbaar is via www.stivoro.nl. Hierop kunnen gestopte rokers hun eigen Stopstory kwijt en kunnen ze via de zogenoemde Stopknop anderen motiveren om ook te stoppen.

340.000 stoppers?

De campagne sluit aan op ontwikkelingen als de accijnsverhoging op tabaksproducten en de invoering van rookvrije horeca per 1 juli 2008. Die datum is voor veel rokers aanleiding om te stoppen. Uit gegevens van TNS-NIPO blijkt dat naar schatting 340.000 rokers van plan zijn rond 1juli te stoppen. Voor de groepstraining Pakje Kans, Samen stoppen met roken kunnen zij terecht bij Hulpverlening Gelderland Midden. Dit is de stopmethode met de meeste kans op succes. Meer informatie is te vinden op www.hulpverleninggelderlandmidden.nl.

///